Έχεις «γράμμα» απ’ τη Συνείδηση σου…

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;

Η Αποτυχία; Ο Πόνος; Ο Θάνατος;

Όχι.

Ο μεγαλύτερος φόβος σου είναι να πετύχεις αυτό που ονειρεύεσαι. Ο μεγαλύτερος φόβος σου είναι να πετύχεις το στόχο σου. Ο μεγαλύτερος φόβος σου είναι να γίνεις ο ήρωας που αναζητά η απόλυτη ύπαρξή σου.

Αλλά φοβάσαι να το ζητήσεις, να το κυνηγήσεις, να το αξιώσεις από τον εαυτό σου.

Στην πραγματικότητα φοβάσαι τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου. Ίσως το έχεις νιώσει στο παρελθόν, ίσως ακόμα κάνεις σκέψεις σχετικές με αυτό που πραγματικά θες, αλλά μετά από μερικά δευτερόλεπτα σκέψης το θεώρησες τρομακτικό ή αστείο, οπότε αποφάσισες να κλείσεις τα μάτια ξανά και να κοιμηθείς.

Η αλήθεια μπορεί να είναι ενοχλητική στην αρχή.

Και φυσικά είναι ευκολότερο να νιώθεις ανίσχυρος παρά πανίσχυρος, να λες ψέματα στον εαυτό σου από το να είσαι ειλικρινής μαζί του, να θεωρείς τον εαυτό σου αδύναμο παρά δυνατό.

Πιστεύεις αποκλειστικά στη μοίρα;

Ή πιστεύεις σε πολλές πιθανές εκδοχές που απλά διαφοροποιούνται ανάλογα ποια πόρτα αποφασίζεις να διαβείς και ποια απόφαση επιλέγεις να πάρεις;

Η πραγματικότητα είναι μία και είναι η εξής:

Αυτό που είσαι, αυτό είναι και ο κόσμος. Και αυτό που δεν είσαι, δεν είναι ούτε ο κόσμος.

Το μυαλό υπαγορεύει αυτό που βλέπεις ή πως το βλέπεις. Το μυαλό μπορεί να κόψει ταχύτητα στον χρόνο ή να τον επιταχύνει ανάλογα με το πόσο το επιθυμείς.

Είσαι ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Και η αντίσταση ή η άγνοια σου στο γεγονός ότι είσαι ο Δημιουργός της ζωής σου  είναι που προκαλεί ταλαιπωρία και πόνο στη ζωή σου.

Μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου παράδεισο στη Γη μέσω του δικού σου μυαλού. Αλλά, εάν αρνηθείς να το κάνεις, θα μοιάζεις με εξημερωμένο λιοντάρι που πιστεύει ότι ανήκει στα πρόβατα.

Είσαι παντοδύναμος. Είσαι ατρόμητος. Είσαι μεγαλειότητα.

Είσαι όλα αυτά που επιθυμείς να είσαι. Το μόνο που μένει είναι να επιλέξεις να είσαι όλα αυτά. ΤΩΡΑ. Πρέπει να αποφασίσεις ποιος θέλεις να είσαι. Πως θέλεις να είσαι. Και αυτή η απόφαση να καθορίζει πλέον κάθε λεπτό της ζωής σου.

Γιατί ο φόβος βρίσκεται μόνο στο μυαλό σου. Και επιλέγεις να τον βιώσεις, για να μπορείς ξανά να κλείνεις τα μάτια και να συνεχίσεις να «κοιμάσαι» βολεμένος σε δικαιολογίες.

Το να βρίσκεσαι παρών στο ΤΩΡΑ της αιωνιότητας είναι μια σκέψη που σε διχάζει και σε τρομοκρατεί, μια σκέψη που μπορεί να κάνει κάθε άνθρωπο να νιώσει ταπεινός.

 Όμως, εάν την ξανακοιτάξεις, θα αντιληφθείς ότι ΕΙΣΑΙ κάτι υπέροχο, κάτι θεσπέσιο. Διότι κάθε σκέψη, κάθε κίνηση σου είναι μέρος αυτού θεατρικού έργου που λέγεται «ζωή», μέρος αυτής της ατελείωτης ιστορίας.

Το μυαλό σου είναι πιο δυνατό, ακόμα και αν το συγκρίνεις με όλους τους υπολογιστές που υπάρχουν στη Γη.

Οι σκέψεις σου, τα συναισθήματά σου και τα όνειρά σου είναι τα εργαλεία σου για να αρχίσεις τη δημιουργία σου.

Οτιδήποτε υπάρχει σε αυτή τη ζωή σήμερα, είναι προϊόν της ανθρώπινης σκέψης, των ανθρώπινων συναισθημάτων και των ονείρων που τα συντροφεύουν. Και όχι μόνο αυτών, αλλά και των επιθυμιών των ανθρώπων, των επιλογών τους.

Μπορείς να φανταστείς τη δική σου ζωή. Μπορείς να φανταστείς το καλό, το κακό και το άσχημο. Μπορείς να νιώσεις ευχαρίστηση και μπορείς να νιώσεις πόνο. Όμως στο τέλος, όλα αυτά είναι ΕΣΥ.

Επομένως, τι φοβάσαι; Πρέπει να μάθεις να ελέγχεις τις σκέψεις και τις ιδέες σου, καθώς σε όλα αυτά χαρίζεις ύπαρξη και τα ζωντανεύεις, απλώς με τη σκέψη.

 Έχεις ένα πανέμορφο μυαλό, όμως, πρέπει να αφήσεις αυτή την ομορφιά να ζωντανέψει, να βγει προς τα έξω και όχι να την κρατάς κρυμμένη, να την πνίγεις στο φόβο, την άγνοια, τη μιζέρια και το μίσος.

Γιατί μπορείς να δημιουργήσεις τόσο σκοτάδι όσο και φως.

Και γνωρίζεις ότι το φως είναι πολύ δυνατότερο του σκοταδιού, όπως το καλό είναι πολύ δυνατότερο του κακού.

Δεν μπορεί κανείς και τίποτα να σε σταματήσει…

Εκτός από εσένα τον ίδιο. Όπως ακριβώς τίποτα δεν μπορεί να σε σώσει, εκτός από εσένα.

Γι’ αυτό σταμάτα να ψάχνεις τις λύσεις έξω από τον εαυτό σου, διότι όλες οι απαντήσεις που χρειάζεσαι, βρίσκονται ήδη εντός σου.

Και ποτέ μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου, διότι αυτό θα σου δείξει ποιος πρόκειται να γίνεις. Το παιδί δεν γνωρίζει την απληστία, το συμφέρον ή τη «βολή», όπως δε γνωρίζει το φόβο και το μίσος. Αργότερα, διδάχθηκε το καθένα απ’ αυτά μέσω περιστάσεων.

Οπότε μην ξεχνάς πως θα είσαι πάντα η ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου.

Είσαι η ιδέα που έχεις στο μυαλό σου για εσένα τον ίδιο. Είσαι η εντύπωση που έχεις για τον εαυτό σου. Βελτίωσε αυτή την εντύπωση. Φρόντισε, αγάπησε κι εξύψωσε τον εαυτό σου. Είναι καθήκον σου.

Δίδαξε τον εαυτό σου να εστιάζει σε αυτά που έχουν ουσία για σένα, σε αυτά που σε γεμίζουν, σε αυτά που σε «ανεβάζουν» ψυχολογικά. Σ’ αυτά που σου θυμίζουν πως είσαι το εξυπνότερο και αρτιότερο ον στον πλανήτη.

Απόφυγε τις σκέψεις που σε «ρίχνουν». Είναι βαριά φορτία που «χαμηλώνουν» τους ώμους σου και καμπουριάζουν την πλάτη σου. Και με σκυφτό ανάστημα, πως θα κυνηγήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι;

Νιώσε τη δύναμη που έχεις μέσα σου παίρνοντας μια ανάσα. Νιώσε επιτυχημένος και γίνε επιτυχημένος. Νιώσε επιτυχημένος τώρα, διότι τώρα είσαι η ιδέα του εαυτού σου που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο μυαλό σου. Και εάν νιώσεις επιτυχημένος, θα γίνεις επιτυχημένος. Νιώσε σημαντικός. Παντοδύναμος.

Είσαι ένα πανέμορφο πλάσμα που κάποιες φορές ντρέπεται για την ομορφιά του. Ο εσωτερικός σου κόσμος μπορεί να γεμίσει με χαρά και ευτυχία, εάν εσύ το επιτρέψεις.  Κι αρχίζοντας ν’ αγνοείς το φόβο και τον πόνο, ξεκινάς να τον αψηφάς και να μη του δίνεις σημασία. Τότε είναι που παύει να υπάρχει.

Όσο συνηθίζεις να επικεντρώνεσαι σε αυτή την εκδοχή του εαυτού σου που θέλεις να γίνεις, το μυαλό σου θα το σκέφτεται, μέχρι η σκέψη να μετατραπεί σε φυσική ύπαρξη. Λεπτό το λεπτό, σκέψη τη σκέψη, στιγμή τη στιγμή. Αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα που θα γίνεις η εκδοχή του εαυτού σου που πάντα ήθελες να γίνεις.

Θα μοιάζεις με μια μικρή χιονόμπαλα που κατρακυλάει απ’ την κορυφή του χιονισμένου βουνού, αλλά όσο κινείται γίνεται μεγαλύτερη, δυνατότερη κι αγριότερη.

Τότε τίποτα πραγματικά δεν θα μπορεί να σε κρατήσει πίσω.

Και αυτό, διότι θα είσαι ο πραγματικός εαυτός σου.

Αυτός που κανείς δεν μπορεί να πάρει από εσένα.