ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – Η αγαπημένη μας “παιδική” λέξη ως αναγκαιότητα στην απαιτητική, ενήλικη ζωή

Ας είμαστε ειλικρινείς.

Ζούμε σε μια θαυμάσια, αλλά υπεραπαιτητική εποχή.

Όσο μεγαλώνουμε, οι ευθύνες δεν μειώνονται• αυξάνονται, οι υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται και τα προβλήματα δε σταματούν ποτέ να εμφανίζονται!

Και τι σημαίνει αυτό;

Ότι θα τα παρατήσουμε; Ότι θα αδρανοποιηθούμε;

Ή ότι θ’ «αφήσουμε» τους Στόχους και τα Όνειρά μας στην άκρη;

Κανείς δεν μας υποσχέθηκε μια ζωή χωρίς προβλήματα και κανείς δεν μας είπε ότι θα έρθουν όλα με τον καλύτερο τρόπο στη διαδρομή που «χτίζουμε» τη ζωή μας.

Ωστόσο, όλα τα άτομα που θαυμάζουμε, όλα τα άτομα που έχουν πετύχει σπουδαία πράγματα και έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, βίωσαν ομοίως τις δυσκολίες τους. Δεν είχαν πάντοτε υποστηρικτικές συνθήκες ούτε ένα ενθαρρυντικό περιβάλλον.

Μπόρεσαν, όμως, να εντοπίσουν τον τρόπο που θα τους βοηθούσε να σχεδιάσουν τα μελλοντικά βήματά τους παράλληλα με όσα διαδραματίζονταν στη ζωή τους εκείνη την περίοδο.

Βρήκαν, δηλαδή, τον τρόπο να αναγνωρίσουν καλύτερα τους εαυτούς και τις ανάγκες τους κι έπειτα να προχωρήσουν στις αντίστοιχες ενέργειες που θα μεταμόρφωναν τη συνηθισμένη και τυπική ζωή τους σε μια ζωή όπως οι ίδιοι την είχαν φανταστεί.

Αυτό είναι «ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ».

Είναι ο χώρος και ο χρόνος μέσα στον οποίο γίνεσαι ο Ρυθμιστής των δικών σου συνθηκών και ο Δημιουργός ενός ειδικού πλαισίου εντός της καθημερινής ζωής σου, ώστε να μπορέσεις να συμπεριλάβεις μέσα σ’ αυτή κάποια καλοσχεδιασμένα «ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ» που θα κρατούν σε εγρήγορση την Αυτογνωσία σου, θα γεμίζουν πίστη και αισιοδοξία τις σκέψεις σου και θα σου υπενθυμίζουν ποιος πραγματικά είσαι, αλλά και ποιος θες να γίνεις!

Όλα ξεκινούν απ’ το μυαλό μας και απ’ αυτά που επιλέγουμε να εστιάσουμε, αλλά πολλές φορές παρασυρόμαστε από τη ρουτίνα και δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να βρει χώρο να αναπνεύσει και να σκεφτεί καθαρότερα.

Αυτή τη δυναότητα σου παραχωρεί «ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ»

Μέσα από την ιστορία – διδαχή δύο αδερφών που ξετυλίγεται στις σελίδες του βιβλίου αναδύεται μια ευφυής, πρακτική θεωρία, η Θεωρία των Διαλειμμάτων, η οποία σχεδιάστηκε για να σε βοηθήσει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου τις συνθήκες που απαιτούνται για να πετύχεις αυτά που επιθυμείς. Χωρισμένη σε τρεις τομείς, η Θεωρία των Διαλειμμάτων σου παρουσιάζει τους τρόπους για να καλλιεργήσεις Αυτογνωσία, να επεκτείνεις την Αντίληψή σου και να κάνεις Αναδιοργάνωση της ζωής σου, πραγματοποιώντας αντιστοίχως τρία είδη Διαλειμμάτων: το μικρό Διάλειμμα, το Μεγάλο Διάλειμμα και το ΜΜακρύ Διάλειμμα.

Αυτό το βιβλίο έχει σκοπό ν’ αποτελέσει έναν «Φάρο» προσωπικής ενδυνάμωσης και έναν «Φωτεινό Οδηγό» που θα σε καθοδηγήσει στο καλύτερο δυνατό μέλλον σου.

 Άλλωστε, αν δεν κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να δημιουργήσουμε μια ζωή που να έχει Νόημα, να μας αρέσει και να μας γεμίζει . . .

τι στο καλό ήρθαμε να κάνουμε εδώ;

Βρες «ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ» από τις Εκδόσεις Έσοπτρον εδώ: https://esoptron.gr/product/dialeimma/

Ενισχυτικά Άρθρα

Σεβασμός προς τους άλλους – Ασεβής προς τον εαυτό σου;

Αφοσίωση – Πώς παραμένεις προσηλωμένος στα όνειρά σου;