Σε ό,τι συγκεντρώνεσαι, αυτό πολλαπλασιάζεται !

Αν επιθυμούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα, θα πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να συγκεντρωνόμαστε στα σωστά πράγματα, ακόμα κι όταν επικρατεί το απόλυτο χάος στην καθημερινότητά μας.

Αν αμελήσουμε να επικεντρωθούμε στα σωστά πράγματα και σε αυτά που έχουν πράγματι σημασία για τη ζωή και την εξέλιξή μας, το μυαλό μας αυτομάτως θα στρέψει την προσοχή του στα προβλήματα.

Είναι στοιχείο της ανθρώπινης φύσης μας ν’ αναζητεί το μυαλό μας τους κινδύνους και τα προβλήματα ΠΡΩΤΑ κι έπειτα να σκέφτεται πιθανές λύσεις.

Μάθε, όμως, το εξής:

Αυτό στο οποίο συγκεντρώνεσαι, ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!

Έχεις δει την ικανότητα που έχει ένας μεγεθυντικός φακός να «ανάβει» σπίθες, όταν εκτεθεί με συγκεκριμένο τρόπο στις ακτίνες του Ήλιου; Η εστίαση των ακτινών σε ένα συγκεκριμένο σημείο μέσω του γυαλιού, δημιουργεί μια πολύ μεγάλη δυναμική, η οποία προκαλεί ασυνήθιστα αποτελέσματα.

Αδιαμφισβήτητα, αν συγκεντρώνεσαι μόνο στα προβλήματα ή όσα δεν πάνε καλά στη ζωή σου, τότε αργά ή γρήγορα αυτά θα σε κατακλύσουν. Θα σε πιέσουν τόσο πολύ και θα σε καταστήσουν ανήμπορο να αντιδράσεις, ανήμπορο να σκεφτείς με ηρεμία και να δημιουργήσεις καλύτερες συνθήκες. Όσο επιτρέπεις στα προβλήματα να έχουν «δυνατότερη φωνή» μέσα στο μυαλό σου από τις σκέψεις λογικής, ηρεμίας και εξεύρεσης λύσεων, τόσο θα «χάνεις» επαφή με τη πιθανότητα να αντιστρέψεις μια προβληματική κατάσταση ΥΠΕΡ σου.

Βέβαια, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα προβλήματα.

Είναι μέρος της ζωής μας και δεν θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, ποτέ στη ζωή μας δεν θα περάσουμε μια εποχή, χωρίς ένα πρόβλημα. Αν δεν έχουμε πρόβλημα στη σχέση, θα έχουμε στην εργασία. Αν δεν έχουμε στην εργασία, θα χαλάσει το αυτοκίνητο. Κι αν δεν έχουμε ούτε αυτό, τότε, ίσως, έχουμε πονόδοντο ή χάσουμε το κινητό μας.

Στην ενήλικη ζωή δεν υπάρχει «problem-free» στιγμή.

Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να είναι κάτι που θα μας αποθαρρύνει. Δεν μας εγγυήθηκε κανείς ποτέ μία ζωή χωρίς προβλήματα. Εδώ ήταν και θα είναι το πεδίο της «μάχης» μας. Η αρένα μας. Και η συμπεριφορά μας, αν δηλαδή θα αντιμετωπίσουμε δυναμικά τα προβλήματα ή αν θα μείνουμε να τα παρακολουθούμε άβουλα και παθητικά, είναι αυτό που θα μας καθορίσει σε Νικητές ή χαμένους.

Οφείλουμε ν’ αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι κανένα καλό δεν θα προκύψει με την υπερβολική εστίαση σε οτιδήποτε «κακό» συμβαίνει στη ζωή μας.

Και να σου πω το καλύτερο;

Κανένα πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε για να σε κάνει χειρότερο. «Έρχονται» όλα για να σε κάνουν καλύτερο, αν και μόνο αν, συγκεντρώσεις όλη σου την ενέργεια και όλες σου τις πράξεις σε αυτό που πράγματι θα σε κάνει καλύτερο.

Και η συγκέντρωση στα προβλήματα, σίγουρα δεν θα σε κάνει!

Ενισχυτικά Άρθρα

Προετοίμασε το μυαλό σου για το μέλλον

Τρεις παιδικές «τιμωρίες» ως παράγοντες Επιτυχίας στην ενήλικη ζωή