Το «παιχνίδι» της ζωής και ο σύμμαχος Χρόνος

«Γίνε ο πρωταγωνιστής της ζωής σου, όχι ο κομπάρσος της»

Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή τη φράση; Πόσες φορές έχουμε αναλογιστεί, εάν στη ζωή μας έχουμε κυρίαρχο ρόλο πάνω στα γεγονότα ή εάν απλά συμβιβαζόμαστε με την πορεία τους; Εάν είμαστε δημιουργοί της ζωής μας ή ακόλουθοι;

Και πόσες φορές έχουμε υποσχεθεί στον εαυτό μας ότι «από αύριο» θα ξεκινήσουμε να παίρνουμε σοβαρότερα τον εαυτό και τη ζωή μας;

Κι όμως, πάντοτε, ο δρόμος του αύριο οδηγεί στο δρόμο του ποτέ.

Για να λάβουμε ενεργητικό ρόλο στο «παιχνίδι» της ζωής, οφείλουμε να καλλιεργήσουμε ένα πνεύμα που θα «διψάει» για γνώση, για αλλαγή , για μια νέα ζωή. Οφείλουμε να εξοπλιστούμε με πείσμα και υπομονή για να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες ζωής που ορίζουμε σήμερα και οι οποίες θα καθορίσουν ποιοι θα γίνουμε αύριο.

Παίξε στο «παιχνίδι» της ζωής χωρίς φόβο.

Είναι σκληρό και περίπλοκο, ιδιαιτέρως χρονοβόρο και απαιτεί θυσίες. Αυτό το παιχνίδι έχει την ικανότητα να εξελίσσεται συνεχώς και να φανερώνει ελλείψεις, με τις οποίες πρέπει αρχικά να συμφιλιωθείς και έπειτα να καταπολεμήσεις. Σε ωθεί να σκέφτεσαι ακριβέστερα κάθε επόμενο βήμα και βοηθά στο να βάλεις ένα μεγάλο ΤΕΛΟΣ στο σταμάτημα κάθε νέου εγχειρήματος που ξεκινάς στη ζωής σου.

Πατώντας ταυτόχρονα γκάζι και φρένο, δε θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό που στοχεύεις. Για την ακρίβεια, ούτε καν θα ξεκινήσεις.

Στο σημείο αυτό, αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς μια έννοια που συχνά μας αγχώνει, καθώς έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε την αρνητική της πλευρά. Αυτή η έννοια είναι ο ΧΡΟΝΟΣ. Για να επιτευχθεί οτιδήποτε σπουδαίο, απαιτείται συγκεκριμένη ποσότητα χρόνου. Μεγαλώνοντας σε μια εποχή που κυνηγά τα γρήγορα και επιτυχημένα αποτελέσματα, οφείλουμε να έχουμε την επίγνωση ότι τα γρήγορα αποτελέσματα είναι συνήθως επιφανειακά, προσωρινά και ότι εάν δεν ακολουθηθούν από ένα δομημένο πνευματικό πλαίσιο, εύκολα θα εξαλειφθούν.

Στο στάδιο αυτό ο ΧΡΟΝΟΣ αποτελεί τον πρώτο και ιδανικό σου σύμμαχο, καθώς εάν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να επιφέρει τεράστιες αλλαγές προς το καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Οι άνθρωποι συνήθως υπερεκτιμούν τι μπορούν να κάνουν σε ένα χρόνο και υποτιμούν τι μπορούν να κάνουν σε τρία χρόνια.

Έχεις μπροστά σου όλο το ΧΡΟΝΟ που απαιτείται για την ΕΠΙΤΥΧΙΑ σου. Αξιολόγησε τι θες και αξιοποίησε το ΧΡΟΝΟ.

Το «παιχνίδι» της ζωής είναι ένα ταξίδι αφοσίωσης, εξέλιξης, αυτογνωσίας, συνειδητοποίησης και πράξης. Είναι ένα ταξίδι που έρχεσαι αρχικά αντιμέτωπος με τον εαυτό σου και τις αντιλήψεις που έχεις για σένα και τον κόσμο, ώσπου να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου και τις αξίες που αυτός πρεσβεύει. Ένα ταξίδι με προορισμό την προσωπική επιτυχία.

Σε αυτή την ιστοσελίδα ξεκινά ένα τέτοιο ιδιαίτερο ταξίδι προς την προσωπική επιτυχία.

Άλλωστε μην ξεχνάμε, ότι η λύτρωση του εαυτού είναι η επιτυχία του.

Καλό δρόμο!