Για μια νέα Πραγματικότητα απαιτείται μια νέα Προσωπικότητα

Πιστεύεις ότι ο τρόπος που σκέφτεσαι έχει άμεση επίδραση στη ζωή σου; Ότι οι σκέψεις σου κατά κάποιο τρόπο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και την επηρεάζουν; Αν πιστεύεις ότι οι σκέψεις σου συνδέονται με την πραγματικότητα που ζεις, τότε έχεις φτιάξει μια ξεκάθαρη εικόνα για τον εαυτό και το μέλλον σου;

Σκεφτόμαστε περίπου 60.000 σκέψεις την ημέρα, ίσως και παραπάνω. Από αυτές τις σκέψεις, το 90% είναι ίδιο με τις σκέψεις που έκανες την προηγούμενη μέρα.

Οπότε, αν πιστεύεις ότι οι σκέψεις που κάνεις συνδέονται με την πραγματικότητα που βιώνεις, θα πρέπει να αναγνωρίσεις τη σχέση που έχουν αυτά που σκέφτεσαι με την προσωπικότητά σου.

Αν στη μέρα σου κάνεις τις ίδιες σκέψεις, τότε οι ίδιες σκέψεις οδηγούν στις ίδιες επιλογές·

οι ίδιες επιλογές διαμορφώνουν ίδιες συμπεριφορές·

οι ίδιες συμπεριφορές δημιουργούν ίδιες εμπειρίες·

οι ίδιες εμπειρίες προκαλούν ίδια συναισθήματα·

τα ίδια συναισθήματα τροφοδοτούν εκ νέου τις σκέψεις σου.

Είναι ένας  φαύλος κύκλος ζωής που αν ακολουθείς,  σε κρατά εγκλωβισμένο στην ίδια πραγματικότητα.

Αυτή η περιγραφή αντιπροσωπεύει το πώς σκέφτεσαι, πως δρας και πως αισθάνεσαι. Και ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεσαι, δρας και αισθάνεσαι λέγεται προσωπικότητα, η προσωπικότητά σου.

Και η προσωπικότητά σου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ

την πραγματικότητα σου!

Επομένως, αν θες να έχεις ζήσεις μια διαφορετική πραγματικότητα, μια διαφορετική ζωή, θα πρέπει ν’ αρχίσεις να εξετάζεις αυτά που σκέφτεσαι κι αν δεν σε βοηθούν να φτιάξεις την ζωή σου όπως επιθυμείς, να τα αλλάξεις.

Θα πρέπει ν’ αναγνωρίσεις, να δώσεις προσοχή στις ασυνείδητες σκέψεις σου και να τις παρατηρήσεις.

Γιατί σκέφτεσαι ό,τι σκέφτεσαι;

Σου κάνει καλό;

Σε προάγει ως άτομο;

Είναι απαραίτητο να εστιάσεις στις συμπεριφορές και τις συνήθειες που σου «βγαίνουν» αυτόματα και να τις τροποποιήσεις.

Γιατί κάνεις ό,τι κάνεις;

Πως η συνήθεια του να δρας με τον ίδιο τρόπο σε επιστρέφει στο ίδιο αποτέλεσμα;

Και χρειάζεται να εξετάσεις τα συναισθήματα που βιώνεις κάθε μέρα, ιδιαίτερα αυτά που είναι συνδεδεμένα με παρελθοντικά γεγονότα και ν’ αποφασίσεις αν αυτά τα συναισθήματα του παρελθόντος ανήκουν και στο μέλλον σου.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα πραγματικότητα, ενώ παραμένουν μια ίδια προσωπικότητα. Έτσι, δεν αλλάζει τίποτα. Θα πρέπει κυριολεκτικά να γίνεις κάποιος άλλος.»

Dr. Joe Dispenza

Πως θα δημιουργήσεις μια νέα πραγματικότητα, μια νέα ζωή, αν δεν αρχίσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά; Αν δεν προγραμματίσεις συνειδητά τον τρόπο σκέψης σου να εστιάζει σε νέα πράγματα και να δρα με νέο τρόπο;

Πότε έκανες κάτι καινούριο, μένοντας ίδιος με πριν;

Το μυαλό μας έχει σχεδιαστεί για να μας προσφέρει ό,τι έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα στη ζωή μας. Είναι μια μηχανή καταγραφής γνώσεων, εμπειριών και συναισθημάτων που έχει στη συλλογή της όλα τα στοιχεία του παρελθόντος μας μέχρι και σήμερα.

Άρα, αν ξυπνάς το πρωί στην ίδια πλευρά του κρεβατιού, κλείνοντας το ξυπνητήρι με το ίδιο χέρι, πηγαίνεις στο μπάνιο και πλένεσαι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως κάθε μέρα, φτιάχνεις το συνηθισμένο πρωινό σου, βγαίνεις και παίρνεις τον κλασικό σου καφέ, οδηγείς προς τη δουλειά από τον ίδιο δρόμο, στη δουλειά βλέπεις τους ίδιους ανθρώπους, που σου προκαλούν τα ίδια συναισθήματα με χθες, κάνεις στη δουλειά σου αυτά τα πράγματα που ξέρεις και έχεις ξανακάνει πολλές φορές και μετά βιάζεσαι να φύγεις από εκεί, για να πας στο σπίτι, όπου θα επαναλάβεις την απογευματινή ρουτίνα σου, θα πας στη συνηθισμένη προπόνηση ή θα παρακολουθήσεις τη σειρά σου ή θα ασχοληθείς με το διαδίκτυο και τα social media, μέχρι να φτάσει η ώρα να κοιμηθείς για να ξαναξεκινήσεις αύριο την ίδια επαναλαμβανόμενη πραγματικότητά σου…

Ερώτηση: Άλλαξε κάτι στο μυαλό σου όλη τη μέρα;

Η αλήθεια είναι ότι ασυνείδητα, χωρίς επίγνωση, θα σκεφτόσουν τις ίδιες σκέψεις, θα ένιωθες τα ίδια συναισθήματα και θα εκτελούσες τις ίδιες πράξεις όπως πάντα,  αλλά ενδόμυχα θα ήλπιζες ή θα περίμενες πως η ζωή σου θα αλλάξει.

Όμως η ζωή σου δεν θα αλλάξει με αυτό τον τρόπο. Γιατί με τη μέχρι τώρα συμπεριφορά σου και την καθημερινή επανάληψη κάποιων ενεργειών σου, ισχυροποιούσες όλο και περισσότερο τα «μοτίβα συμπεριφοράς» που έχεις σχηματίσει για τον εαυτό σου.

Αν το μυαλό σου είναι μια μηχανή καταγραφής του παρελθόντος και εσύ δεν έχεις ορίσει ένα όραμα για τον μελλοντικό εαυτό σου, τότε ζεις μέσα στο παρελθόν σου και ποτέ δε θα φτάσεις στο εξελιγμένο μέλλον σου.

Γιατί είναι αυτά σημαντικά;

Γιατί εδώ μαθαίνεις πώς να δημιουργήσεις ένα μέλλον για τον εαυτό σου, που θα καθορίζεται από ένα νέο όραμα για τον μελλοντικό εαυτό σου αντί να στηρίζεται στον παρελθοντικό εαυτό σου.

Γιατί εδώ αντιλαμβάνεσαι ότι αν δεν ορίσεις ένα νέο όραμα για τον εαυτό σου που να ξεπερνά την τωρινή σου κατάσταση και να εξυψώνεται μακριά από αυτή, θα παραμείνεις να κάνεις τις ίδιες σκέψεις παρελθόντος που κυριαρχούν στο μυαλό σου.

Και αυτές σίγουρα δεν σε οδηγούν στο μέλλον.

Καθετί νέο που μαθαίνεις, δημιουργεί νέους νευρώνες, νέες διασυνδέσεις στο μυαλό σου,δηλαδή, νέα «μονοπάτια», τα οποία όσο πιο πολύ τα επαναλαμβάνεις και χρησιμοποιείς τόσο αυτά ενισχύονται και γίνονται «μοτίβα». Γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς σου.

Για παράδειγμα, όταν οδήγησες αυτοκίνητο για πρώτη φορά, δημιούργησες νέες διασυνδέσεις στο μυαλό σου, αφού έκανες κάτι που δεν είχες ξανακάνει. Με την πάροδο του χρόνου, με τη εξάσκηση και την επανάληψη, σταδιακά, αυτές οι νέες διασυνδέσεις έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς σου, η οποία ενισχύθηκε με μία ακόμη ικανότητα, αυτή της οδήγησης!

Δυστυχώς, όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν άξια μάθησης, επανάληψης κι εξάσκησης μόνο όσα καταλήγουν σε εξετάσεις, σ’ έναν τίτλο ή ένα δίπλωμα.

Για να έχεις μια νέα πραγματικότητα θα πρέπει να αποκτήσεις μια νέα προσωπικότητα που σου επιτρέπει να δεις, να βιώσεις και να ευχαριστηθείς τη νέα σου κατάσταση. Μια νέα προσωπικότητα που σου επιτρέπει να κάνεις νέες σκέψεις, να μάθεις καινούρια πράγματα και να εξελιχθείς. Τότε, αρχίζει το ταξίδι διαμόρφωσης μια νέας προσωπικότητας.

Οι νέες σκέψεις, οι νέες πληροφορίες οδηγούν σε νέες επιλογές·

οι νέες επιλογές διαμορφώνουν νέες συμπεριφορές·

οι νέες συμπεριφορές δημιουργούν νέες εμπειρίες·

οι νέες εμπειρίες προκαλούν νέα συναισθήματα·

τα νέα συναισθήματα ωθούν τη σκέψη σου σε νέα επίπεδα·

και αυτό λέγεται Εξέλιξη.

Όταν ξυπνάς το πρωί κάνοντας τις ίδιες σκέψεις, νιώθοντας τα ίδια συναισθήματα, πράττοντας τις ίδιες κινήσεις, βιώνοντας την ίδια κατάσταση με χθες και προχθές, τότε το επίπεδο της σκέψης σου ταυτίζεται με αυτό του περιβάλλοντός σου. Δημιουργείς μια ίδια ζωή!

Για να οδηγηθείς στην Εξέλιξη

θα πρέπει το επίπεδο της σκέψης σου να είναι ανώτερο,

να ξεπερνά αυτό του περιβάλλοντός σου,

να εξυψώνεται από τις περιστάσεις της ζωής σου.

Το επίπεδο μιας σκέψης με εστίαση ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ για τον εαυτό σου είναι συγκριτικά υψηλότερο και δυνατότερο από αυτό που δημιουργεί μια σκέψη με εστίαση στα προβλήματα του -ΤΩΡΑ-. Στους καρπούς του μέλλοντος κι όχι στις θυσίες του σήμερα.

Για παράδειγμα, ένας μαθητής που δίνει πανελλήνιες εξετάσεις με στόχο την εισαγωγή του στη Νομική, θα πρέπει να δημιουργήσει μια κατάλληλη προσωπικότητα που θα του επιτρέψει την επιτυχία του. Θα πρέπει να γίνει το άτομο που σκέφτεται, δρα και αισθάνεται σε διαφορετικό επίπεδο από τον μέχρι πρότινος εαυτό του, διότι η επιτυχία του θα εξαρτηθεί από τη νέα του προσωπικότητα. Θα πρέπει να γίνει το άτομο που εστιάζει στο ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ για τον εαυτό του.

Όταν ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς υψηλότερο επίπεδο σκέψης  από το συνηθισμένο, προετοιμάσου, γιατί θα νιώσεις άβολα, ασυνήθιστα, μη γνώριμα. Αυτή ακριβώς τη στιγμή που κάνεις τα βήματα προς το νέο εαυτό σου, ο παλιός σου εαυτός μέσω του σώματος θα προσπαθεί να σε σταματήσει με φράσεις που θα φτάνουν στο μυαλό σου, όπως: «Άσ’ το για αύριο», «Κοιμήσου κι άλλο», «Είναι πολύ δύσκολο», «Δεν μπορείς να αλλάξεις», «Δεν φαίνεται σωστό», «Δεν το νιώθεις» «Παράτησέ το».

Αν ανταποκριθείς σε αυτές τις σκέψεις σαν να είναι αληθινές, τότε θα γυρίσεις ξανά στο παρελθόν, θα σε νικήσει η παλιά σου συνήθεια, θα ξαναγίνεις ο παλιός εαυτός σου.

Η πορεία σου προς το άγνωστο και αβέβαιο εξοντώνει τον παλιό εαυτό σου και δημιουργεί τον νέο!

Κι αν νομίζεις ότι το αβέβαιο και το άγνωστο δε σε βοηθούν να προβλέψεις το μέλλον σου, μάθε ότι ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον σου είναι να το δημιουργήσεις.

Όχι από το γνωστό, αλλά από το άγνωστο.

Γιατί εκεί που σταματά το γνωστό…

Ξεκινά η μαγεία…



Ενισχυτικά άρθρα:

Προετοίμασε το μυαλό σου για το μέλλον

Πως έρχεται η αλλαγή στη ζωή σου;