Η σημασία της «Αυτοβελτίωσης»

Σε μια εποχή που κινείται με ρυθμούς γρηγορότερους απ’ τους συνηθισμένους γοργούς, καλείσαι πολλές φορές να διαχειριστείς καταστάσεις και γεγονότα, για τα οποία δεν έχεις ποτέ εκπαιδευτεί, αλλά και ποτέ δεν έχεις πιστέψει ότι θα σου τύχαιναν.

Είναι κοινή ομολογία ότι όσο μεγαλώνουμε ο τρόπος σκέψης μας αλλάζει και γίνεται ολοένα και πιο πολύπλοκος.

Σκεφτόμαστε πράγματα που ποτέ πριν δεν σκεφτόμασταν. Αναλύουμε καταστάσεις που μέχρι τώρα μας περνούσαν αδιάφορες. Επηρεαζόμαστε από καταστάσεις που ποτέ δεν είχαν τον παραμικρό αντίκτυπο σε μας ως τώρα.

Επιπλέον, η σκέψη μας περνάει περισσότερο από τα πολλά και διαφορετικά ΆΛΛΑ στον ένα και μοναδικό ΕΑΥΤΟ μας. Γινόμαστε το κέντρο της προσοχής μας και ξεκινάμε να ανακαλύπτουμε εκ νέου το ίδιο μας το ΕΓΩ. Είναι το σημείο που αποφασίζουμε συνειδητά να γίνουμε καλύτεροι απ’ ότι ήμασταν συνήθως.

Ειδικά, εάν έχουν προηγηθεί καταστάσεις κατά τις οποίες ένας άνθρωπος βιώνει έντονο στρες στη δουλειά, αποτυχία σε εξετάσεις, έναν χωρισμό, έναν θάνατο ή εν γένει κάτι που θα τον ταρακουνήσει, θα γυρέψει να βρει απαντήσεις εντός του.

Σε αυτό το κομμάτι μπορεί να προσφέρει αξιόπιστες λύσεις η Αυτοβελτίωση. Η συνειδητή βελτίωση του εαυτού από το ίδιο το άτομο, δηλαδή.

Προσωπικά άκουσα την πρώτη διάλεξη Αυτοβελτίωσης στο Youtube την Πρωτοχρονιά του 2017. Μετά από λίγες μέρες αγόρασα το πρώτο μου βιβλίο Αυτοβελτίωσης και άρχισα σταδιακά να μπαίνω στο μονοπάτι της βελτίωσης του ίδιου μου του εαυτού, με συνειδητές πράξεις, επειδή το ήθελα και το είχα ανάγκη.

Και από τότε είδα τη ζωή μου να αλλάζει διαρκώς προς το καλύτερο. Λίγο λίγο με τις σκέψεις και τις πράξεις μου άλλαξα το παιχνίδι της ζωής υπέρ μου.

Εάν θες να αλλάξουν τα πράγματα για σένα, εάν θες να φτάσεις εκεί που επιθυμείς προσωπικά, κοινωνικά, επαγγελματικά, πνευματικά, θα πρέπει να «μεγαλώσεις» και να διαμορφωθείς στο άτομο που είναι έτοιμο για αυτές τις αλλαγές.

Η Αυτοβελτίωση είναι ζωτική για την επιτυχία σου και στη συνέχεια παρατίθενται τρεις τρόποι με τους οποίους η Αυτοβελτίωση μπορεί να συμβάλλει στο να αλλάξεις και να πετύχεις στη ζωή σου: Η συνειδητή βελτίωση του εαυτού από το ίδιο το άτομο, δηλαδή.

Η Αυτοβελτίωση είναι ζωτική για την επιτυχία σου και στη συνέχεια παρατίθενται τρεις τρόποι με τους οποίους η Αυτοβελτίωση μπορεί να συμβάλλει στο να αλλάξεις και να πετύχεις στη ζωή σου:

1.  Σου παρουσιάζει συνεχώς νέες ευκαιρίες

Η ανάπτυξη του εαυτού σου ανοίγει το δρόμο για νέες ευκαιρίες, που ποτέ δεν θα έρθουν σε σένα, εκτός αν γίνεις άτομο που είναι έτοιμο για αυτές. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να συγκεντρωθείς στον τομέα της Αυτοβελτίωσης και καθημερινά να προσπαθείς με συνειδητές πράξεις να κάνεις κάτι παραπάνω ωφέλιμο για τον εαυτό σου. Μπορείς να ξεκινήσεις με το διάβασμα βιβλίων ή ιστοσελίδων Αυτοβελτίωσης, να παρακολουθήσεις διαλέξεις σχετικά με αυτή και να ενσωματώσεις τα νέα στοιχεία που μαθαίνεις τη δική σου ζωή, δημιουργώντας έτσι μια προσωπικότητα με νέα χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες, επιθυμίες και πεποιθήσεις σου.

2.  Αυξάνει την αυτοπεποίθησή σου σε νέα επίπεδα

Η αυτοπεποίθηση παίζει σπουδαίο ρόλο στο κυνήγι της εκπλήρωσης των ονείρων σου. Πρέπει να πιστέψεις πρώτα σε σένα και τα όνειρά σου για να τα κυνηγήσεις. Και όσο μεγαλώνεις, αναπτύσσεις αυτή τη νοοτροπία, αυτή την πεποίθηση.

Όταν ξεκίνησα να διαβάζω τα πρώτα βιβλία Αυτοβελτίωσης, τότε άρχισα να έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, διότι πέρασα στη σφαίρα ενός νέου περιβάλλοντος που μέχρι τότε δεν γνώριζα ότι υπήρχε. Αυτό το περιβάλλον της αυτογνωσίας, της στοχοθεσίας και στοχεπίτευξης, της βελτίωσης της σχέσης μου με τον εαυτό μου και τους άλλους, τη φροντίδα του εαυτού μου. Τότε ξεκίνησα να πιστεύω πραγματικά σε μένα και τους στόχους μου. Με το να διαβάζω βιβλία προσωπικής ανάπτυξης, μπόρεσα να ωριμάσω τη σκέψη μου και να την κατευθύνω σωστά προς την προσωπική μου επιτυχία.

3.  Σε βοηθάει να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Ο απόλυτος στόχος της Αυτοβελτίωσης: να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Δηλαδή, να βελτιωθείς στην εργασία σου, τις σχέσεις σου, τα οικονομικά σου και κυρίως να γνωρίσεις τον μέχρι τώρα εαυτό σου. Κάνοντάς το, θα αντιληφθείς που βρίσκεσαι και που θες να φτάσεις. Τότε θα ξεκινήσει το πιο όμορφο και παραγωγικό ταξίδι τη ζωής σου. Σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής σου εργάζεσαι – δουλεύεις – μελετάς – συγκεντρώνεσαι, αυτό είναι μέρος του να αναπτύσσεσαι σαν άτομο.


Θα πρέπει να αναρωτιέσαι διαρκώς σε τι ακόμα μπορείς να βελτιωθείς, αλλά και να έχεις το γνώθι σαυτόν να γνωρίζεις τι απαιτείται να γίνει για να έρθει η βελτίωση.

Ένας εύκολος τρόπος να γίνεις καλύτερος είναι να ρωτήσεις τους ανθρώπους γύρω σου να σου πουν σε ποια σημεία είσαι καλός και σε ποια χρειάζεσαι βελτίωση. Δούλεψε στα σημεία που φαίνεται να μην είσαι τόσο καλός. Ανέπτυξε νέες δεξιότητες και ικανότητες.

Η Αυτοβελτίωση είναι αυτή που θα σε πάει ένα βήμα μακρύτερα και θα σε κάνει καλύτερο.

Είναι ένα ταξίδι, ίσως το πιο γλυκό απ’ όσα δοκιμάσεις, γιατί θα δεις τα αξιοθέατα του δικού σου κόσμου, αλλά και θα ορίσεις ο ίδιος τα επόμενα αξιοθέατα που θέλεις να δεις.