Κάνε το πρώτο βήμα – πίστεψε το!

Υπάρχει μια αφρικανική ρήση που λέει:

Όταν δεν υπάρχει εχθρός μέσα σου, κανείς εχθρός απ’ έξω δεν μπορεί να σε βλάψει.

Όταν αρνείσαι να επιτρέψεις την ύπαρξη αμφιβολίας στο δικό σου μυαλό, τότε καμία αμφιβολία από τους άλλους δεν θα καθορίζει την κρίση σου.

Όταν δημιουργήσεις ένα ισχυρό μυαλό, δεν θα υπάρχει κανείς που να σε νικήσει με τα λόγια ή τις κρίσεις του.

Όταν ΕΣΥ πιστέψεις σε ΣΕΝΑ, τότε δε χρειάζεται να πιστέψει κανείς άλλος. Έχεις ήδη κάνει το πρώτο βήμα προς την ολοκλήρωση του εαυτού σου. Μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις τι θα γίνεις ή τι θα κάνεις στη ζωή.

Είτε θα αφήσεις να γίνουν πραγματικότητα οι απόψεις των άλλων είτε θα δημιουργήσεις τη δική σου μοίρα.

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις και εμπόδια που κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει είναι οι αμφιβολίες που γεννιούνται στο ίδιο του το μυαλό, οι φόβοι και οι μέχρι – τώρα πεποιθήσεις του. Οι προσωπικές του ανασφάλειες.

Μόνο που εάν θέλεις να ζήσεις το όνειρό σου, θα πρέπει να παλέψεις για αυτό. Θα χρειαστεί να δώσεις τις μεγαλύτερες μάχες στη ζωή σου τόσο με το εξωτερικό σου περιβάλλον όσο και με τον εαυτό σου.

Θα αντιμετωπίσεις αυτούς που δεν πιστεύουν σε σένα, θα αντιμετωπίσεις αυτούς που σου «κόβουν» τα φτερά και θα αντιμετωπίσεις τη γενικότερη ιδέα και φράση: «αυτό δεν γίνεται», ιδίως από το κοντινό σου περιβάλλον και από άτομα που θέλουν το καλό σου, οι οποίοι με αυτά τα λόγια θεωρούν ότι θα σε προστατεύσουν.

Ωστόσο, ο δυνατότερος εχθρός που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις είναι η εσωτερική σου ανησυχία. Ένας στρατός γεμάτος αμφιβολία και ανασφάλεια θα περικυκλώνει κάθε πρώτο σου εγχείρημα, κάθε διαφορετική σκέψη.

Η έλλειψη πίστης σε σένα, ο φόβος της απόρριψης, της αποτυχίας και της κρίσης από τους άλλους είναι τα πιο ύπουλα όπλα αυτού του στρατού. Με ντουντούκες διαλαλούν σε όλο σου το μυαλό φράσεις όπως: «Δεν είμαι αρκετά καλός», «Δεν αξίζω», «Δεν μπορώ να πετύχω αυτό που θέλω», «Είμαι αβοήθητος», «Δοκίμασα τα πάντα», «Θα αποτύχω», «Δεν είναι ζωή αυτή που ζω».

Δεν υπάρχει χειρότερος πόνος από αυτόν που σου προκαλεί η ανασφάλεια για τον ίδιο σου τον εαυτό. Οι σκέψεις σου θα σου προκαλέσουν περισσότερο πόνο από οποιονδήποτε ή οτιδήποτε.

Έως ότου αντιληφθείς πώς να ελέγχεις και να κατευθύνεις το μυαλό σου και, συγκεκριμένα, να κάνεις αυτές τις φωνές του μυαλού σου να σε υπηρετούν.

Αυτό μπορείς να το πετύχεις με τη δημιουργία ενός συναρπαστικού μέλλοντος στο μυαλό σου. Ένα μέλλον που θα είσαι υπερήφανος αν το πετύχεις και να ζήσεις σε αυτό.

Γέμισε το μυαλό σου με σκέψεις δύναμης, αφθονίας, αισιοδοξίας και ευημερίας. Σκέψου τες ξανά και ξανά μέχρι να κατακλύσουν κάθε κύτταρο του εγκεφάλου σου, μέχρι να αφανίσουν τις μη παραγωγικές σκέψεις που μέχρι τώρα έκανες. Φτιάξε το μέλλον σου, όπως το θες. Πρώτα με εικόνα στο μυαλό σου και ύστερα με πράξη.

Το δημιουργείς όχι μόνο θέτοντας απλούς στόχους, αλλά θέτοντας στόχους που έχουν νόημα, που θα κερδίσεις κάτι ως άνθρωπος πετυχαίνοντάς τους. Στόχους που σε κρατούν παθιασμένο και ενθουσιασμένο τόσο, ώστε να σηκωθείς πιο νωρίς το πρωί για να τα καταφέρεις. Στόχους που και μόνο η προσπάθεια να τους πετύχεις, σε γεμίζει.

Η διαδικασία ξεκινά με προσωπικά ερωτήματα και γίνεται σαφέστερη αφού αντιληφθείς ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός στη ζωή σου. Τι πραγματικά επιθυμείς; Για ποιο λόγο τα κάνεις όλα αυτά; Για ποιο λόγο επιθυμείς να σχεδιάσεις τη ζωή που επιθυμείς να ζήσεις;  Ποιο το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις; Τι σου προσφέρει περισσότερο σε σχέση με το «τώρα»;

Όταν γνωρίζεις αυτά τα πράγματα για σένα και εργάζεσαι καθημερινά πάνω στον εαυτό σου και τους στόχους σου, μπορείς να σιγήσεις τις φωνές του μυαλού σου που δεν σε προχωρούν μπροστά.

Τότε είναι που ξεκινάς να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου. Αισθάνεσαι αρκετά καλός, διότι είσαι αρκετά καλός. Και σίγουρα καλύτερος από χθες.

Αλλά αυτό απαιτεί μια δέσμευση από σένα να εργάζεσαι σκληρά και καθημερινά πάνω στον εαυτό σου.

Προσπάθησε να σταματήσεις τη σπατάλη χρόνου σε κάτι που πραγματικά δεν σου προσφέρει τίποτα καλό: το αλκοόλ, το πρόχειρο φαγητό, τον τζόγο, τις υπερβολικές ώρες στα ηλεκτρονικά, το άσκοπο «σκρολλάρισμα» στα κοινωνικά δίκτυα.

Αντικατέστησε τις ώρες που αφιερώνεις σε αυτά με το να εργάζεσαι πάνω σε κομμάτια του εαυτού σου που θα σε κάνουν καλύτερο.

Ενδυνάμωσε τον εαυτό σου, οργάνωσε τη ζωή σου για να κερδίσεις και νιώσε υπερήφανος για σένα.

Κάνε το πρώτο βήμα στην πίστη.

Στην πίστη στον εαυτό σου.