2019 – Κάν’ το μια αξέχαστη χρονιά μεταμόρφωσης!

Το 2018 έφυγε.

Και μαζί του έφυγαν όσα έκανες κι όσα θα μπορούσες να κάνεις, όσα έμαθες κι όσα θα μπορούσες να μάθεις, όσα κατάφερες κι όσα θα μπορούσες να καταφέρεις, όσα έζησες κι όσα θα μπορούσες να ζήσεις.

Τι άλλο συνέβη;

Ίσως σε απέρριψαν, ίσως απέτυχες, ίσως δεν πήρες την αμοιβή σου, ίσως οι ιατρικές εξετάσεις δεν πήγανε καλά, ίσως κόλλησες σε μια κατάσταση, ίσως ξαναβρέθηκες στο μηδέν, ίσως αναγκάστηκες να κάνεις τα ίδια με πριν.

Και τι μ’ αυτό;

Αυτό που θες , αυτό που σκέφτεσαι, αυτό που ονειρεύεσαι ακόμα υπάρχει μέσα σου!

Τώρα είναι η στιγμή να επανορθώσεις απέναντι στον εαυτό σου. Μόνο σ’ αυτόν χρωστάς. Μόνο σ’ αυτόν είσαι υπόλογος. Δεν είσαι υποχρεωμένος να ζήσεις το νέο χρόνο ακριβώς όπως έζησες τον προηγούμενο.

Είμαστε άνθρωποι κι αν κάτι μας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ζώα είναι η ικανότητα να σκεφτόμαστε, να σχεδιάζουμε, να προγραμματίζουμε, να προοδεύουμε.

Απέβαλλε την αμφιβολία από το μυαλό σου. Διώξε μακριά το φόβο, την ανασφάλεια και τη μιζέρια. Η ζωή θα ξεκινήσει να γίνεται πολύ καλύτερη για σένα, όταν εσύ ξεκινήσεις να γίνεσαι καλύτερος για σένα.

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να υιοθετήσεις τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στον εαυτό σου και απέναντι στη ζωή που ξεδιπλώνεται μπροστά σου.

Να προσέξεις την εσωτερική ομιλία σου, γιατί αυτά που λες στον εαυτό σου επηρεάζουν κάθε ώρα και στιγμή την ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου. Αυτά που λες για τον εαυτό σου, επηρεάζουν τις πράξεις σου και  γίνονται η πραγματικότητα σου.

Να καλλιεργήσεις τα «πιστεύω» σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να σου δώσουν δύναμη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να σε βγάλουν νικητή σε σχέση με τον περσινό εαυτό σου.

Πιστεύω ότι φέτος είναι η χρονιά μου, για να νιώσω γεμάτος και υγιής.

Πιστεύω ότι φέτος είναι η χρονιά μου, για να  γνωρίσω τους κατάλληλους ανθρώπους.

Πιστεύω ότι φέτος είναι η χρονιά μου, για να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα.

Πιστεύω ότι φέτος είναι η χρονιά μου, για να πετύχω του στόχους μου.

Πιστεύω ότι φέτος είναι η χρονιά μου, για να πάω την καριέρα μου ένα βήμα μακρύτερα.

Πιστεύω ότι φέτος είναι η χρονιά μου, για να ορίσω ένα νέο επίπεδο στη ζωή μου.

Πιστεύω ότι φέτος είναι η χρονιά μου, για να απαλλαγώ από καθετί αρνητικό.

Εμπλούτισε την προσωπική σου φιλοσοφία και την εσωτερική σου ομιλία με την πίστη ότι αυτή η χρονιά θα είναι αξέχαστη και ασύγκριτη με κάθε προηγούμενη.

Δώσε από νωρίς το στίγμα της πορείας που θες να έχει η νέα χρονιά σου. Ονόμασε αυτό το έτος ως «έτος μεταμόρφωσης» του εαυτού σου σε κάτι καλύτερο, δυνατότερο, σοφότερο, παραγωγικότερο.

«Αυτή είναι η χρονιά που μεταμορφώνομαι και δεν θα αφήσω το παρελθόν να εμποδίσει αυτή τη μεταμόρφωση»

Ένα «έτος μεταμόρφωσης» μπορεί να σε οδηγήσει σε μια ανώτερη και καλύτερη έκφραση του εαυτού σου. Να σε κάνει, ακριβώς, όπως εσύ επιθυμείς να είσαι. Αυτό σημαίνει να είσαι συνειδητά ικανός να εκφράζεσαι και να ζεις με τον τρόπο που έχεις καθορίσει εσύ, με τον τρόπο που καλύπτει όλο το φάσμα του εσωτερικού σου κόσμου και που προβάλλει προς τα έξω όλο σου το μεγαλείο.

Γιατί οι άνθρωποι είμαστε μεγαλειότητες που καθημερινά κάνουμε το λάθος κι αφήνουμε να μας καθορίζουν οι μικρότητες.

Η μεταμόρφωση, η ικανότητα για αλλαγή, η επιθυμία για εξέλιξη, το πάθος να ξανασταθείς στα πόδια σου μετά από μια δυσκολία, η δυνατότητα που έχεις να ζήσεις εντελώς διαφορετικά το νέο χρόνο σε σχέση με τον προηγούμενο· αυτά αποτελούν το μεγαλείο σου.

Ένα νέο έτος δεν σου παρέχει απαραίτητα και έναν νέο τρόπο σκέψης.

Ένας νέος τρόπος σκέψης, όμως, σου παρέχει απαραίτητα ένα νέο έτος.

Νέος τρόπος σκέψης, νέος εσύ, νέο έτος. Όλα ξεκινούν από το μυαλό και καταλήγουν στο αποτέλεσμα. Θα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά, για να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα. Οπότε για να ρυθμίσεις το αποτέλεσμα υπέρ σου, θα πρέπει πρώτα να ρυθμίσεις το μυαλό για να «δουλεύει» υπέρ σου.

Ένα νέο αυτοκίνητο δεν θα σε κάνει νέο άτομο, ένα νέο σπίτι δεν θα σε κάνει νέο άτομο, ένα νέο ντύσιμο δεν θα σε κάνει νέο άτομο. Ωστόσο, ένας νέος τρόπος σκέψης τα κάνει όλα να φαίνονται διαφορετικά και ολοκαίνουρια.

Την 00:01 της 01/01/2019 ξεκινάει ένα νέο, δημιουργικό, δυναμικό, πολυσήμαντο έτος για σένα. Δώσε του την αξία που του αρμόζει, δίνοντας στον εαυτό σου την ευκαιρία να αποκτήσει την αξία που του αρμόζει.

Δεν είναι η κίνηση του ρολογιού που παράγει την ανανέωση στη ζωή σου. Είναι η κίνηση του μυαλού σου που το κάνει.

Άρα, αυτή τη στιγμή χρειάζεται ν’ αποφασίσεις ποιο τρόπο σκέψης θα ακολουθήσεις.

Θα αφήσεις τις μικρότητες του προηγούμενου έτους να εισχωρήσουν και στο επόμενο; Την ανασφάλεια; Το άγχος; Την αναβλητικότητα; Την ανάγκη για αποδοχή; Τη ζήλεια; Την αδιαφορία; Την οκνηρία; Τη μιζέρια; Τον αρνητισμό;

Ή θα κάνεις το μεγάλο άλμα προς την προσωπική σου μεταμόρφωση;

Σήμερα ξεκινάει το επόμενο κεφάλαιο της ζωής σου. Ξέρεις, εδώ και καιρό, τι πρέπει να κάνεις, τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Γι’ αυτό γράψε το κεφάλαιο αυτού του χρόνου συνειδητά και με γνώμονα το τι αξίζει πραγματικά για σένα.

Έχεις 365 ημέρες να μεταφέρεις μέσα στη ζωή σου όσα αξίζουν και σε κάνουν να νιώθεις ότι ο εαυτός σου είναι πλήρης και σε αρμονία.

Η διαδικασία της μεταμόρφωσης προς τη μεγαλειότητά σου ξεκίνησε. Εσύ θα μείνεις πίσω;

Σου εύχομαι μια καλή και όμορφη χρονιά, γεμάτη με καταστάσεις που προσφέρουν αξία στη ζωή σου και σε ωθούν συνεχώς προς το καλύτερο!

Χρόνια πολλά…