Φαντασία: Χρησιμοποίησε το παιδικό σου όπλο

Παιδιά. Παιχνίδι. Κανόνες. Ενήλικες. Ζωή.

Η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα παιχνίδια της παιδικής ηλικίας και στα «παιχνίδια» μιας ενήλικης ζωής είναι ότι, σαν παιδί, δημιουργείς το παιχνίδι πρώτα στο μυαλό σου, ενώ μεγαλώνοντας συμμετέχεις σε «παιχνίδια» που έχουν ήδη τεθεί οι κανόνες και, απλά, τους ακολουθείς.

Την ώρα που κάποιος ενήλικας βιώνει το άγχος που του προκαλούν τα δικά του «παιχνίδια»· η δουλειά, οι υποχρεώσεις, οι σχέσεις, η υγεία, η αποτυχία, την ίδια στιγμή ένα παιδί δένει τα μανίκια μιας ζακέτας στο λαιμό του και φορώντας γυαλιά ηλίου παριστάνει τον Batman με κάπα και μάσκα.

Ή πετάει ένα λευκό σεντόνι πάνω του και τριγυρνάει στο σπίτι παριστάνοντας ότι είναι φάντασμα.

Ένα παιδί χρησιμοποιεί το μυαλό για να φτιάξει παιχνίδι και το ευχαριστιέται. Δημιουργεί ένα δικό του εξωτερικό κόσμο στα πρότυπα του κόσμου που σκέφτεται στο μυαλό του. Με τη Φαντασία του βρίσκει τρόπο να «ζήσει» τη στιγμή όπως θέλει κι όπου θέλει, επειδή, απλά, το θέλει.

Αν υπάρχει μια ανώτερη νοητική λειτουργία του εγκεφάλου που έχει βοηθήσει τον άνθρωπο να κάνει όλα αυτά τα άλματα προόδου από την εποχή που ζούσε μέσα σε σπηλιές έως και σήμερα, είναι η Φαντασία.

«Η Φαντασία είναι κυριολεκτικά το εργαστήριο όπου κατασκευάζονται όλα τα πλάνα του ανθρώπου. Η Επιθυμία αποκτά μορφή , σχήμα και τίθεται σε Δράση με τη βοήθεια της Φαντασίας»

Ν. Hill

 Πράγματι, ο άνθρωπος κατάφερε να εξουσιάσει τη φύση και ακόμα, να γίνει συν- δημιουργός του κόσμου αυτού, με την ανάπτυξη της Φαντασίας του.

Πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως το κινητό τηλέφωνο, ο υπολογιστής, η τηλεόραση, το αυτοκίνητο ήταν κάποτε απλές σκέψεις στο μυαλό ενός ανθρώπου. Μεταφορικά μέσα, όπως, τα πλοία και τα αεροπλάνα, ήταν κάποτε, επίσης, απλές σκέψεις. Διάφορες κατασκευές, όπως, οι γέφυρες, οι ουρανοξύστες ή τα διαστημόπλοια, ήταν, επίσης, απλές σκέψεις. Αυτές οι σκέψεις έγιναν ιδέες. Και οι ιδέες καλλιεργήθηκαν στη Φαντασία των ανθρώπων που τις στήριξαν, για να υπάρχουν σήμερα τα αποτελέσματα που έχουμε.

Στην εποχή μας, ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να κατανοήσουν τη δύναμή της Φαντασίας, αναφορικά με τη δημιουργία μιας επιτυχημένης ζωής.

Αυτό συμβαίνει διότι, αφενός κανείς δεν μας διδάσκει πώς να χρησιμοποιούμε τη Φαντασία μας και να καρπωθούμε τα οφέλη της, αφετέρου η σύγχρονη εποχή με την πολυπλοκότητά της σε κάθε τομέα, δε σου αφήνει περιθώριο να σκεφτείς και να αναπτύξεις τις δυνάμεις του εγκεφάλου, όπως η Φαντασία.

Μεγαλώνοντας, λοιπόν, είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε αν μια κατάσταση είναι παραγωγική για μας ή όχι. Όταν μια συγκεκριμένη κατάσταση δεν μας βοηθάει και επιθυμούμε να είναι διαφορετική, αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη να κάνουμε ενέργειες για να την αλλάξουμε, δίχως να επικαλούμαστε δικαιολογίες του τύπου: δεν μου το έμαθαν στο σχολείο, δεν μου το είπαν στο σπίτι, η κοινωνία δε με βοήθησε κ.λ.π.

Είναι η ώρα να βοηθήσεις ΕΣΥ τον εαυτό σου και να γνωρίσεις τη δύναμη της Φαντασίας.

Είναι το απόλυτο εργαλείο που έχουμε στην κατοχή μας για την επίτευξη κάθε στόχου.

Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορούμε με τη βοήθειά της να διεγείρουμε και να αλλάξουμε τα συναισθήματά μας από αρνητικά σε θετικά και έτσι να βγούμε από μια κατάσταση που πιθανότατα να έχουμε κολλήσει.

Δεν υπάρχει καμία άλλη δύναμη στο Σύμπαν, τόσο ελεύθερη και τόσο δική σου, όσο η Φαντασία σου.

Μπορείς να γίνεις ο πρωταγωνιστής της δικιάς σου ιστορίας και να ζήσεις ακριβώς τη ζωή που επιθυμείς, εάν, πρώτα, βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη και χρησιμοποιήσεις τη Φαντασία σου, σαν μικρό παιδί που με αυτήν κατακτά τον κόσμο.

Επομένως, ας εξετάσουμε έναν σωστό τρόπο, χωρισμένο σε στάδια για να μάθεις να χρησιμοποιείς τη δύναμη αυτή προς όφελός σου.

Στάδιο 1ο : Θα πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς θέλεις στη ζωή σου. Τι θέλεις να είσαι σε αυτόν τον κόσμο; Τι θέλεις να πετύχεις; Πως θες να ζήσεις;

Στάδιο 2ο : Όταν αποφασίσεις τι θες να κάνεις στη ζωή σου, γράψε το σε ένα χαρτί με πλήρη ανάλυση. Αυτό θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς. Ακόμα, θα βοηθήσει τον συνειδητό νου να επικεντρωθεί σε ερεθίσματα και να σε ωθεί σε ενέργειες που θα σε προορίζουν για αυτό που επιθυμείς, αλλά και θα εισάγει (μέσω της επανάληψης της σκέψης) αυτό το πλάνο σου στον υποσυνείδητο νου, προσπαθώντας να το κάνει σα δεύτερη φύση σου.

Στάδιο 3ο : Αφού το γράψεις, κλείσε τα μάτια και κάνε μια νοερή απεικόνιση του εαυτού σου. Φαντάσου να είσαι ήδη αυτό που επιθυμείς. Δες τον εαυτό σου εκεί που επιθυμείς. Δες τον να δρα ως αυτό που επιθυμείς. Δες τον να μιλά σαν αυτό που επιθυμείς. Δες τον στο σημείο που επιθυμείς, να κατέχει τα πράγματα που  επιθυμείς, να συζητάει με τους ανθρώπους που επιθυμείς, να αγγίζει πράγματα που επιθυμείς.

Αυτή η διαδικασία λέγεται «Μετακίνηση» από το ένα νοητικό επίπεδο σε άλλο. Ξεκινάς να σκέφτεσαι σε διαφορετική «συχνότητα» από αυτή που σκεφτόσουν πριν.

Και είναι προτιμότερο να γίνεται κατά την ώρα που πέφτουμε στο κρεβάτι για ύπνο. Εάν βάλεις συνειδητά το μυαλό σου να φανταστεί, δηλαδή να σκεφτεί και να απεικονίσει αυτό που επιθυμείς να είσαι ή να έχεις, τότε ξεκινάει μια διαδικασία στον υποσυνείδητο νου με την οποία ο τελευταίος θα επεξεργαστεί τις πληροφορίες που του δίνεις και θα προσπαθήσει να τις παράγει στην πραγματικότητα, ενεργοποιώντας το συνειδητό νου και το σώμα σου να κινηθούν προς αυτό στο οποίο έχεις επικεντρώσει την προσοχή σου ως ΣΤΟΧΟ.

Παράδειγμα: εάν απόψε γυρίσω στο σπίτι που αναγκαστικά διαμένω, μην έχοντας καθόλου χρήματα, καθώς ξαπλώνω στο κρεβάτι, θα διατάξω τις σκέψεις μου και το μυαλό μου να συνεργαστούν, έτσι ώστε να απεικονίσω στο νου μου με τη βοήθεια της Φαντασίας την εικόνα που εγώ επιθυμώ να ζήσω.

Στην αρχή θα είναι δύσκολο, όμως μετά γίνεται συνήθεια. Θα σκεφτώ εμένα να επιστρέφω σε ένα διαφορετικό σπίτι που θα είναι όπως επιθυμώ, πλασμένο στη Φαντασία μου. Επίσης, θα σκεφτώ ότι έχω μόλις επιστρέψει από τη δουλειά που επιθυμώ να κάνω, φορώντας τα ρούχα που επιθυμώ να φοράω. Θα σκεφτώ ότι μετακινούμαι από το ένα δωμάτιο σε ένα άλλο, ακουμπώντας τα έπιπλα που έχω αγοράσει στο φανταστικό μου σπίτι ή ακόμα και βγαίνοντας στο μπαλκόνι για να απολαύσω τη θέα με το πρόσωπο που επιθυμώ.

Η Φαντασία δημιουργεί την εικόνα που εσύ σκέφτεσαι, οπότε χρειάζεται να προσέχεις τι εικόνες φτιάχνεις. Γιατί οι εικόνες που φτιάχνεις στο μυαλό σου, είναι αυτές που θα γίνουν πραγματικότητα.

Πολλοί από εμάς φοβόμαστε να δούμε τον εαυτό μας να κατέχει όλα όσα επιθυμούμε. Να έχει επιτύχει όλα αυτά που επιθυμούμε. Και αυτή είναι η παράνοια της εποχής μας. Θέλουμε να πετύχουμε σε όλα κι όμως φοβόμαστε να δούμε τον εαυτό μας πλήρως επιτυχημένο.

Η διαδικασία ενεργοποίησης της Φαντασίας, με τα τρία στάδια που περιγράψαμε, είναι παντοδύναμη. Θα αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι το μεγαλείο της, εάν ξεκινήσεις να τη χρησιμοποιείς.

Προσωπικά, με έχει ωφελήσει πάρα πολλές φορές τόσο σε υλικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο,  καθώς ακολουθώντας τα στάδια αυτά, μπόρεσα να αγοράσω το αμάξι που ονειρευόμουν, να λάβω μέρος στις εκπαιδεύσεις που μ’ ενδιαφέρουν, να γνωρίσω κατάλληλους ανθρώπους, να εισάγω και να μεταδώσω τις ιδέες μου μέσω της δημιουργίας αυτής της ιστοσελίδας, να προσθέσω στοιχεία που δεν είχα στο χαρακτήρα μου ή να βελτιωθώ σε όσα υστερούσα.

Όλα αυτά συνέβησαν, επειδή, πρώτα σχεδιάστηκαν με τη Φαντασία μου.

Υπάρχει μια δημιουργική διαδικασία στην ανθρώπινη φύση, στην οποία μετέχουν οι σκέψεις, οι ιδέες, οι λέξεις, οι πράξεις, η φαντασία, η επιθυμία, το υποσυνείδητο και μπορούν να σου δώσουν ό,τι επιθυμήσεις σε αυτή τη ζωή. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται Αυθυποβολή και αναλυθεί, εκτενώς, σε επόμενο άρθρο.

Για τώρα, όμως, μία από τις δυνάμεις κλειδιά της διαδικασίας είναι η Φαντασία, με την οποία απλόχερα μας έχει εξοπλίσει όλους η θεία φύση και την οποία θα πρέπει να κατανοήσεις και να ξεκινήσεις να επαναχρησιμοποιείς.

Ανακάλυψε ξανά τη δύναμη της Φαντασίας σου…

Πλάσε πρώτα στο μυαλό σου τις εικόνες που επιθυμείς…

Και δημιούργησε τον κόσμο σου, όπως, ακριβώς τον σκέφτεσαι…