Γνωριμία με το Υποσυνείδητο (Β΄ μέρος)

Συνέχεια από το Α΄μέρος στην απαραίτητη γνώση που θα μας βοηθήσει να ξεκλειδώσουμε τους κρυμμένους χώρους του Υποσυνείδητου.

4. Ο υποσυνείδητος νους γνωρίζει μόνο το -ΤΩΡΑ-. Αδυνατεί να αντιληφθεί το μέλλον. Το παρόν είναι ο μόνος χρόνος που γνωρίζει.

Για αυτό, εάν έχεις στόχους, θα πρέπει να αρχίσεις να τους σκέφτεσαι σαν ήδη επιτυχημένους στο -ΤΩΡΑ-. Πλάσε εικόνες στο μυαλό σου μέσω της Φαντασίας σου (το επόμενο πανίσχυρο όπλο που έχεις στην κατοχή σου) στις οποίες έχεις πετύχει στο παρόν τους στόχους σου και με αυτή την επανάληψη θα εντυπωθεί η εικόνα στον υποσυνείδητο νου, θα γίνει πεποίθησή σου, θα ανεβάσει την αυτοπεποίθησή σου και το αίσθημα εκπλήρωσης ήδη χωρίς να έχεις πετύχει το στόχο και αυτό γιατί με τις σκέψεις μας δημιουργούμε πραγματικότητα. Σε άλλο άρθρο αναλύεται πως από την απλή σκέψη δημιουργείται η πραγματικότητα που θέλουμε.

Σε αυτό το σημείο, μάθε μόνο πως όσο περισσότερο εντυπώσεις στο υποσυνείδητο την ιδέα του εαυτού σου με εικόνες στις οποίες έχεις ήδη κατακτήσει το στόχο σου, το ίδιο το υποσυνείδητο θα σε τροφοδοτεί με νέες ιδέες ή θα σε ωθεί σε πράξεις που με τη σειρά τους θα σε ωθούν σε βήματα πιο κοντά στο στόχο.

5. Το υποσυνείδητο ελέγχει άνω του 90% της ζωής μας.

Ελέγχει τόσο τη λειτουργία των ζωτικών μας οργάνων, αλλά και τις σκέψεις μας. Κάποιες από τις απαραίτητες λειτουργίες του οργανισμού μας συμβαίνουν υποσυνείδητα, χωρίς να σου αποσπάται η προσοχή (ο συνειδητός νους σου). Πχ. η διαδικασία της αναπνοής ή της πέψης τελείται αυτόματα και υποσυνείδητα, χωρίς να μπεις στη διαδικασία να σκέφτεσαι ότι τώρα πρέπει να αναπνεύσεις και μετά από δύο δευτερόλεπτα το ίδιο και ξανά μετά.

Ακόμα, το υποσυνείδητο ελέγχει και τις σκέψεις σου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει εσύ να ελέγξεις τι εισέρχεται στο υποσυνείδητο σου, διότι, εάν δεν ελέγξεις εσύ το υποσυνείδητό σου, θα το κάνει κάποιος άλλος. Στο υποσυνείδητο πλάθονται οι συνήθειές μας, τα πράγματα που έχουμε μάθει να κάνουμε καθημερινά. Πράγματα που σκέφτηκες ή είπες σήμερα, πιθανότατα τα σκέφτηκες και είπες χθες και προχθές.

Άρα, προσπάθησε συνειδητά να ελέγξεις τι σκέψεις θα εισέρχονται στο υποσυνείδητό σου.

Αν οι πρώτες σου σκέψεις όταν ξυπνάς είναι: «Πάλι τα ίδια», «Σιχαίνομαι να πάω στη δουλειά», «Πως θα βγει και σήμερα η μέρα;», τότε ήδη από την πρώτη στιγμή έχεις δώσει το στίγμα σου στη μέρα που θα ακολουθήσει. Και το στίγμα αυτό είναι κακό, μη παραγωγικό και ψυχοφθόρο.

Αντιθέτως, δημιούργησε συνειδητά μια όμορφη σκέψη για να ξεκινήσει η μέρα σου, όπως π.χ. την εξής: «Σήμερα ξημέρωσε μια απίστευτη μέρα και αναμένω να κυλήσει με τον πιο όμορφο τρόπο για μένα. Είμαι γεμάτος ενέργεια και περιέργεια να δω τι καλό μου επιφυλάσσει». Μάθε να ελέγχεις τις σκέψεις που ξεπετάγονται από το νου σου και να τις αντιστρέφεις υπέρ σου.

6. Δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά Φαντασίας – Πραγματικότητας

Το κορυφαίο κατά την άποψή μου χαρακτηριστικό του υποσυνείδητου, αυτό που το κάνει ένα πανίσχυρο όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας είναι το εξής: Ο υποσυνείδητος νους δεν μπορεί να ξεχωρίσει το φανταστικό γεγονός από την πραγματικότητα. Γι’ αυτό τρομάζουμε όταν βλέπουμε θρίλερ ή όταν ξυπνάμε από εφιάλτη. Συνειδητά γνωρίζεις ότι δεν είναι αληθινά, αλλά το υποσυνείδητο δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη διαφορά.

Πως μπορεί να μας χρησιμεύσει αυτό;

Φυσικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέων πεποιθήσεων και την επίτευξη των στόχων μας. Όσο κάνεις εκούσιες και συνειδητές σκέψεις του εαυτού σου να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ή να βιώνει μια συγκεκριμένη κατάσταση ή να έχει ήδη επιτύχει σημαντικούς στόχους, οι σκέψεις αυτές εισέρχονται στο υποσυνείδητο και αφού με την επανάληψη ριζώσουν εκεί, θα αρχίσουν να ξεπηδούν στο μυαλό σου ιδέες και τρόποι να καταφέρεις όλα όσα μέχρι τότε βλέπεις στη φαντασία σου. Η διαδικασία αυτή λέγεται Αυθυποβολή και θα αναλυθεί εκτενέστερα στο μέλλον.

Αυτό που θέλω σε αυτό το πρώιμο στάδιο από σένα είναι να σκεφτείς ότι είμαστε πλάσματα συνήθειας. Αν προσφέρεις πλούσιες σκέψεις στον υποσυνείδητο νου σου με την εικόνα του εαυτού σου να είναι επιτυχημένος, υγιής, με ευημερία και αφθονία στη ζωή του, οι ίδιες σκέψεις θα δημιουργήσουν καρπούς, θα σε ωθήσουν εξωτερικά να αναλάβεις δράση και να προβείς σε ενέργειες για να αποκτήσεις όσα επιθυμείς.

7. Η επανάληψη δημιουργεί νέες πεποιθήσεις στον υποσυνείδητο νου.

Πες ή σκέψου κάτι για ένα χρονικό διάστημα, συγκεντρωμένα, και εν τέλει θα καταλήξεις να το πιστεύεις, ακόμα κι ας μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αυτή την περίοδο.

Στον υποσυνείδητο νου σχηματίζονται οι συνήθειες. Αυτό που σκεφτόμαστε όλη την ώρα, αυτό βλέπουμε στην πραγματικότητα. Γι αυτό βιώνουμε συνεχώς την ίδια και την ίδια πραγματικότητα.

«Είμαστε αυτό που κάνουμε επαναλαμβανόμενα. Επομένως, η τελειότητα δεν είναι μια ενέργεια, αλλά μια συνήθεια»

                                                    Αριστοτέλης

Έχοντας πλέον στην κατοχή σου τη γνώση της λειτουργίας και των χαρακτηριστικών του Υποσυνείδητου, είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα που θα σε πληροφορήσει για το πως οι εσωτερικές μας σκέψεις ταιριάζουν και επηρεάζουν το εξωτερικό μας περιβάλλον.

(Συνέχεια στο Γ’ μέρος)