Φαινόμενο Placebo– Ξεγέλασε το Υποσυνείδητο σου

Έχω μια ερώτηση για σένα.

Πιστεύεις ότι μπορείς να γίνεις αυτό που επιθυμείς;

Υπάρχει μια μεγαλοπρεπής δύναμη στην πίστη.

Μια δύναμη που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε. Και δεν αναφερόμαστε στην πίστη με την έννοια που έχουμε μάθει, αλλά στην πίστη που έχεις ΕΣΥ στον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

Οι σύγχρονες επιστήμες που έχουν αναπτυχθεί με κύριο τομέα μελέτης τον ανθρώπινο εγκέφαλο, όπως π.χ. η Νευροεπιστήμη, φτάνουν στο συμπέρασμα ότι αυτό που πιστεύεις παίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία της ζωής σου. Προκαλεί σπουδαίο αντίκτυπο στην υγεία και τη διάθεσή σου.

«Εμείς οι άνθρωποι είμαστε κάποιες παράξενες κι αλλόκοτες μηχανές, που τις τροφοδοτείς με ψωμί, κρασί, ψάρι, χόρτα και σου παράγουν έναν κόσμο γεμάτο αναστεναγμούς, γέλιο και όνειρα»

Ν. Καζαντζάκης

Αν πιστεύεις ότι ο κόσμος που ζεις είναι ένα απαίσιο μέρος που συνεχώς θα γίνεται χειρότερο, θα ελκύσεις όλο και περισσότερες καταστάσεις που ταιριάζουν περισσότερο με αυτή την πεποίθηση.

 Αν πιστεύεις ότι είσαι πάρα πολύ τυχερός και ότι όλα βαδίζουν κι εξελίσσονται για το δικό σου συμφέρον, τότε θα συναντάς συνεχώς στη ζωή σου καταστάσεις που επιβεβαιώνουν αυτή την πεποίθηση.

Περιμένουμε να δούμε αυτό που πιστεύουμε

Με λίγα λόγια, το  μυαλό λατρεύει να ψάχνει στο εξωτερικό περιβάλλον για να σου βρει αποδείξεις από αυτά που πιστεύεις στον εσωτερικό σου κόσμο. Προσπαθεί, συνεχώς, να εντοπίσει καταστάσεις που συμφωνούν και εναρμονίζονται με όσα πιστεύεις και σκέφτεσαι πιο πολύ.

Με την ίδια λογική, θα συναντάς μπροστά σου αυτό που πιστεύεις ή αυτό που περιμένεις να δεις. Τόσο για σένα όσο και για όλο τον κόσμο.

Για παράδειγμα, αν σε μια κατάσταση περιμένεις να δεις καλοσύνη, θα δεις καλοσύνη. Αν περιμένεις μιζέρια,θα συμβεί αυτό που περιμένεις.

Οι καταστάσεις, απλώς, συμβαίνουν στη ζωή μας. Και αποκτούν το νόημα που τους δίνουμε εμείς.

Η ίδια κατάσταση μπορεί να θεωρηθεί ρίσκο ή ευκαιρία, ανάλογα με τον τρόπο που θα την ερμηνεύσουμε.

Η Επιτυχία είναι μια κατάσταση, την οποία εμείς ερμηνεύουμε όπως μας εκφράζει.

Αν μπορέσεις να προγραμματίσεις επιτυχώς τον υποσυνείδητο νου σου για να πιστέψει ότι είσαι ήδη επιτυχημένος, θα ελκύεις συνεχώς καταστάσεις στη ζωή σου που θα το αποδεικνύουν. Η ίδια σου η ζωή θα οδηγείται προς αυτό που πιστεύεις.

Γιατί;

Γιατί αυτό που πιστεύεις σχηματίζει και διαμορφώνει τον κόσμο σου.

Όταν κατασκευάζουμε την πεποίθηση ότι θα μας συμβεί κάτι ανεπανόρθωτα καταστρεπτικό και με τις σκέψεις μας μετατρέπουμε αυτή την πεποίθηση σε βεβαιότητα, τότε αυτό που κάνουμε είναι να προκαλούμε, να βοηθάμε ή και να πηγαίνουμε γυρεύοντας για να συμβεί αυτό που θέλουμε να μη συμβεί. Σίγουρα, πάντως, δεν κάνουμε κάτι για να μη μας συμβεί.

Αντιθέτως, όταν πιστεύουμε ότι με κάποιο τρόπο θα τα καταφέρουμε, ότι με κάποιο τρόπο θα πάμε μπροστά, ότι με κάποιο τρόπο θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε, τότε οι πιθανότητες να συμβεί αυτό που θέλουμε πολλαπλασιάζονται.

Μια θετική στάση απέναντι στα πράγματα δεν είναι ικανή από μόνη της να κάνει θαύματα. Σε όλες τις περιπτώσεις,όμως, βοηθάει περισσότερο από τις πεποιθήσεις αυτό – υποτίμησης.

Αν σου έλεγα ότι μερικοί άνθρωποι έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν παθογένειες τις υγείας τους στηριζόμενοι κυρίως στις πεποιθήσεις του, θα το πίστευες;

Κι όμως, γι’ αυτές ακριβώς τις καταστάσεις υπάρχει ένας ιατρικός όρος που λέγεται το Φαινόμενο Placebo.

Πρόκειται για ένα αξιοθαύμαστο φαινόμενο κατά το οποίο ένα placebo – μια ψεύτικη θεραπεία-  που χορηγείται στον ασθενή, βελτιώνει πολύ συχνά την κατάστασή του, απλώς, επειδή ο ασθενής έχει την πεποίθηση και την προσδοκία ότι η θεραπεία θα βελτιώσει την κατάστασή του.

Όμως, η θεραπεία είναι ψεύτικη.

Ο ασθενής βελτιώνεται εξαιτίας αυτών που πιστεύει και περιμένει να δει.

Και η ερώτηση είναι η εξής:

Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα placebο που θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε την επιτυχία στη ζωή μας;

Δημιουργούμε αυτό το placebo με το να δρούμε ΣΑΝ ΝΑ…..

Σαν να είμαστε ήδη

Σαν να έχουμε ήδη

Σαν να κάνουμε ήδη

Είναι γνωστή η φράση: Fake it till you make it!

Το προσποιούμαστε μέχρι να το καταφέρουμε.

Όχι ουτοπικά, αλλά κάνοντας μια συνειδητή προσπάθεια να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας με νέα δεδομένα. Να ξεγελάσουμε τον υποσυνείδητο νου, δίνοντάς του μια νέα εικόνα για τον εαυτό μας που ανταποκρίνεται σε όλα όσα θέλουμε να είμαστε, να έχουμε, να κάνουμε.

Ουσιαστικά, προετοιμάζεις το μυαλό σου ν’ αποδεχτεί τον νέο εαυτό σου.

Η διαδικασία αυτή δεν αφορά τον εξωτερικό, αλλά τον εσωτερικό κόσμο σου. Αφορά εσένα και αυτά που πιστεύεις για σένα!

Δεν χρειάζεται να πείσεις κάποιον άλλο για αυτό που είσαι και γι’ αυτό που θες να γίνεις. Χρειάζεται να πείσεις τον εαυτό σου ό,τι ανάμεσα στα εκατομμύρια πιθανά σενάρια που μπορούν να εξελιχθούν στη ζωή μας, υπάρχει ένα στο οποίο είσαι ακριβώς όπως επιθυμείς!

Ξυπνάς στο κρεβάτι που επιθυμείς, δίπλα στο πρόσωπο που επιθυμείς,μένεις στο σπίτι που επιθυμείς, εργάζεσαι όπου επιθυμείς, ζεις στην πόλη που επιθυμείς, φοράς αυτά που επιθυμείς, οδηγείς το όχημα που επιθυμείς, έχεις την επιχείρηση που επιθυμείς, κάνεις τις διακοπές που επιθυμείς.

Υπάρχει ένα σενάριο, μια πολύ καλή πιθανότητα να πετύχεις όλα αυτά που επιθυμείς σε αυτή τη ζωή.

Πως αρχίζεις;

Με το να σκεφτείς επακριβώς πως θες να είσαι και να αρχίσεις να λειτουργείς σύμφωνα με την εικόνα που έχεις ορίσει για σένα στο μυαλό σου. Σαν να συμβαίνει τώρα.

Πρέπει να παίξουμε το ρόλο μας πριν την παράσταση.

Αν θες να γίνεις ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, θα πρέπει πρώτα να αποτυπώσεις την εικόνα στο μυαλό σου και ύστερα να φέρεσαι αντίστοιχα. Πως είναι αυτός; Πως μοιάζει; Τι φοράει; Τι διαβάζει; Ποιες οι συνήθειές του και ποιες οι πεποιθήσεις του; Με ποιους συναναστρέφεται;

Εκτός από αυτά, υπάρχουν και μερικά πράγματα ακόμη που θα χρειαστεί να σκεφτείς: Πως αισθάνεται αυτός; Πως είναι να είσαι σαν αυτόν; Αν ήσουν ήδη επιτυχημένος, τι πράξεις θα έκανες;

Ξεκίνα να συμπεριφέρεσαι με τρόπο που συμπεριφέρεται εκείνος στον οποίο θες να μοιάσεις. Σαν το άτομο που θες να δημιουργήσεις ως το νέο εαυτό σου και νιώσε τα συναισθήματα επιτυχίας και ολοκλήρωσης ήδη από τη αρχική διαδικασία.

Άρχισε να μιλάς σαν να έχεις ήδη γίνει αυτός που επιθυμείς, σαν να έχεις κατακτήσει την κορυφή σου, σαν να είναι δεδομένο.

Όταν το πράττεις, ξεγελάς τον υποσυνείδητο νου σου να πιστεύει ότι ήδη αυτό που επιθυμείς γίνεται και συμβαίνει.

Κάνοντας αυτό θα αρχίσεις να ταιριάζεις τη συχνότητα στην οποία κινείσαι με τη συχνότητα των επιθυμιών σου. Θα αρχίσει το επίπεδό σου να συντονίζεται με το επίπεδο αυτών που θες.

Επιπλέον, μαθαίνεις τον υποσυνείδητο νου να συγκεντρώνεται σε αυτά που εσύ του επιβάλλεις, έτσι ώστε να ψάχνει συνεχώς να βρίσκει εξωτερικά ερεθίσματα που θα επιβεβαιώσουν αυτά που πιστεύεις.

Εφαρμόζοντας  αυτή την τεχνική, αρχίζεις αργά να πιστεύεις σε σένα και τα σχέδια που έχεις για τη ζωή σου. Έπειτα, η πεποίθησή σου δημιουργεί την πραγματικότητα που θα ζήσεις.

Γίνε το άτομο που θες να γίνεις ΤΩΡΑ.

Κάνε πρόβα το ρόλο πριν την παράστασή σου.

Φτιάξε το placebo σου και γιάτρεψε τον εαυτό σου από μέσα προς τα έξω.