Εαυτός: Τον απελευθερώνεις ή τον κρατάς αιχμάλωτο;

Όπως είπε και ο Φραντς Κάφκα…

Είσαι ελεύθερος, γι’ αυτό είσαι χαμένος.

Κοίταξε γύρω σου. Δεν υπάρχουν πουθενά προστατευτικά κάγκελα στη ζωή σου.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι άνθρωποι προσπαθούν να σχηματίσουν μια εικόνα ζωής για σένα, στην οποία φαίνεται ότι μερικά πράγματα είναι σωστά.

Προσπαθούν να φτιάξουν ένα κόσμο για σένα που έχει ένα μόνο μονοπάτι, καλά σχεδιασμένο για να το ακολουθήσεις. Να πας στο σχολείο, να φέρεις καλούς βαθμούς, να πάρεις το πτυχίο, να βρεις μια δουλειά και αργότερα να συνταξιοδοτηθείς.

Αυτό είναι το πλάνο, το οποίο όλοι θέλουν να πιστέψεις ότι αυτό είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πλάνο.

Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική…

 Σε αυτήν είσαι ελεύθερος να επιλέξεις ό,τι επιθυμείς. Σε αυτήν μπορείς να ακολουθήσεις όποιο μονοπάτι επιθυμείς. Σε αυτήν αντιλαμβάνεσαι ότι το υποτιθέμενο κοινώς αποδεκτό πλάνο είναι μια ψευδαίσθηση.

Η αλήθεια της πραγματικότητας είναι ότι μπορείς να γίνεις ό,τι θελήσεις, μπορείς να κάνεις ό,τι θελήσεις. Στο τέλος της ημέρας η επιλογή είναι δική σου. Στο τέλος της μέρας αποφασίζεις ΕΣΥ ποιος πραγματικά θέλεις να είσαι.

 Και σ’ αυτό οφείλεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν χαμένοι.

Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο έλεγχος της ζωής τους τούς ανήκει. Είναι χαμένοι, γιατί πιστεύουν ότι υπάρχει ένα μόνο μονοπάτι.

Ή ότι υπάρχει ο δρόμος προς το όνειρο, όμως είναι πνευματικά και συναισθηματικά ανέτοιμοι να το μετατρέψουν σε πραγματικότητα. Και μη κάνοντας προσπάθεια να το προσεγγίσουν, απογοητεύονται. Νιώθουν ότι δεν είναι πραγματοποιήσιμο.

Έτσι, καταλήγουν να γίνονται ανασφαλείς, καθώς δεν γνωρίζουν προς τα πού να πάνε, τι θέλουν να γίνουν, ακόμα και ούτε ποιοι πραγματικά είναι.

Και η αίσθηση του να νιώθεις χαμένος, προέρχεται από την ελευθερία του να μπορείς να νιώσεις οτιδήποτε επιθυμείς.

Μα, κανείς δεν σου έμαθε ότι ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ τι να νιώσεις.

Έχουν γίνει άπειρες κουβέντες σχετικά με τα όνειρα και την πραγματικότητα. Σχετικά με το κυνήγι ενός ονείρου και κατά πόσο η πραγματικότητα μπορεί να το σβήσει, αλλά και το αντίθετο που συμβαίνει όταν κάποιος βιώνει μια ζοφερή πραγματικότητα και η μοναδική του ελπίδα που τον βοηθά να ανταπεξέλθει είναι το όνειρο.

Ωστόσο, το όνειρο είναι αυτό στο οποίο οφείλεις να επικεντρωθείς. Το όνειρο είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να σχεδιάσεις το δικό σου μονοπάτι.

Το όνειρο είναι ο εαυτός σου που ορίζει ποιο δρόμο θα ακολουθήσει.

Παρομοίασε το όνειρό σου με τον τελικό προορισμό της διαδρομής ενός τρένου. Ο τερματικός σταθμός είναι η πραγματοποίησή του. Εσύ έχεις τη δύναμη να επιλέξεις ελεύθερα αν θα επιβιβαστείς για να φτάσεις ή αν θα μείνεις ν’ αναρωτιέσαι που πηγαίνει.

Επίλεξε να σκεφτείς το όνειρό σου ξανά και ξανά, ώσπου να σε γεμίσει, να σου δημιουργήσει πλέον συναισθήματα. Δες τον εαυτό σου ν’ απελευθερώνεται καθώς το  κυνηγά, να νιώθει πως ήδη κερδίζει από τα πρώτα βήματα.

Ανάσυρε από τη μνήμη σου στιγμές που ένιωσες γεμάτος και χαρούμενος και συνέδεσε το όνειρό σου με αυτά τα συναισθήματα. Φαντάσου τον εαυτό σου να το κατακτά και νιώσε τη δύναμη που σου προκαλεί η εικόνα του επιτυχημένου εαυτού σου.

Κάθε φορά που μια αρνητική σκέψη προσπαθεί να βάλει φρένο σε όσα ονειρεύεσαι, επίλεξε να νιώσεις ότι οι σκέψεις για το όνειρό σου και ένα καλύτερο μέλλον για σένα είναι πιο δυνατές από οποιαδήποτε άλλη σκέψη που σε αποσπά.

Νιώσε ισχυρός και δημιουργώντας μια νέα, πανίσχυρη και παραγωγική σκέψη που «απωθεί» κάθε σκέψη που σε περιορίζει.

Δώσε την ελευθερία στο όνειρό σου να αναπτυχθεί. Η δύναμη και η πίστη σου σε αυτό θα το κάνει πραγματικότητα. Η αδυναμία σου θα  το «αιχμαλωτίσει».

Το όνειρο είναι αυτό που αψηφά όλα τα άσχημα, όλη την αρνητική ενέργεια, όλα αυτά που σε κρατούν πίσω, κραυγάζοντας την ύπαρξη του μέσω της οποίας αναδεικνύεται το νόημα της δικής σου ύπαρξης που επιλέγει πλέον πως θα είναι και γιατί.

Είναι η επιλογή σου να δημιουργήσεις.

Η ευκαιρία να χτίσεις κάτι που δεν το ΄χει δει ποτέ κανείς σε αυτόν τον κόσμο. Η δύναμή σου να πιστέψεις σε όλα αυτά που οι άλλοι δεν μπορούν καν να δουν.

Αυτό το όνειρο είναι η πραγματικότητα σου. Σ’ αυτό το όνειρο πιστεύεις. Σ’ αυτό το όνειρο θα χαρίσεις ύπαρξη.

Και με την πίστη σε αυτό το όνειρο, με το να βρεις τι πραγματικά θες να κάνεις, με το να αποφασίσεις ποιος θες να είσαι και πως θες να είσαι, για πρώτη φορά στη ζωή σου θα συναντηθείς με τον εαυτό σου, βλέποντας τον εαυτό σου να γίνεται ΕΣΥ.

Γι’ αυτό φύγε…

Απελευθέρωσε τον εαυτό σου…

Και πήγαινε να γίνεις αυτό που θες ΕΣΥ να γίνεις…