ΕΙΣΑΙ ο ρυθμιστής του μέλλοντός ΣΟΥ

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν το μέλλον σου. Μερικά από αυτά παίζουν μικρό ρόλο στην πορεία του μέλλοντός σου, ενώ μερικά άλλα διαδραματίζουν ουσιαστικότερο ρόλο.

Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να επηρεάσει άμεσα την ζωή σου, είναι η προσωπική σου ανάπτυξη.

Με την παραπάνω φράση αντιλαμβάνεσαι ότι ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ παράγοντας επιτυχίας για το μέλλον σου είσαι αποκλειστικά ΕΣΥ.

ΕΙΣΑΙ ο ρυθμιστής του μέλλοντός ΣΟΥ.

Εάν έχεις μεγαλώσει σε μια οικογένεια που τα μέλη της έχουν θέσει σωστές βάσεις αναφορικά με τις αξίες τους, την επικοινωνία τους και τη συμβίωσή τους ·

Εάν εργάζεσαι σε μια σωστά δομημένη επιχείρηση που είναι δυνατή, εξελισσόμενη και η οποία έχει σωστή νοοτροπία ηγεσίας ·

Εάν δεν βρέξει · εάν το αυτοκίνητό σου δε χαλάσει · εάν οι συγγενείς σου πάψουν να σε λογοκρίνουν · εάν και εάν και εάν…

Ναι, όλα τα παραπάνω μπορούν να βοηθήσουν το μέλλον σου. Όμως, όλα αυτά δεν εξαρτώνται από σένα. Επομένως, παίζουν έναν μικρό ρόλο στην πορεία της ζωής σου.

ΕΣΥ παίζεις τον κυρίαρχο ρόλο στην πορεία της ζωής ΣΟΥ.

Οφείλεις να δώσεις προσοχή σε μερικά θέματα παραπάνω. Να δουλέψεις σε πράγματα και καταστάσεις που μέχρι τώρα σου περνούσαν αδιάφορες.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και συγγραφέας, Jim Rohn που με τη φιλοσοφία, τα βιβλία και τις διαλέξεις του έχει επηρεάσει σημαντικά τη στροφή των ανθρώπων προς τον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, έχει δηλώσει τα εξής:

«Στην ερώτηση φίλων μου σχετικά με το τι απαιτείται για να αποκτήσει κάποιος εισόδημα άνω του μετρίου, η απάντηση είναι απλή: Να γίνεις ένα άνω του μετρίου άτομο. Δούλεψε πάνω στον εαυτό σου. Ανέπτυξε μια άνω του μετρίου χειραψία. Ανέπτυξε ένα άνω του μετρίου χαμόγελο. Ανέπτυξε έναν άνω του μετρίου ενθουσιασμό. Ανέπτυξε μια άνω του μετρίου αφοσίωση σε αυτό που κάνεις. Ανέπτυξε ένα άνω του μετρίου ενδιαφέρον στους άλλους ανθρώπους.»

Για να έχεις περισσότερα, θα πρέπει να γίνεις περισσότερα.

Την απόλυτη τρέλα της εποχής μας αποτελεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να έχουν μια άνω του μετρίου δουλειά, άνω του μετρίου χρήματα, άνω του μετρίου σύζυγο, άνω του μετρίου σπίτι, να κάνουν άνω του μετρίου διακοπές, χωρίς να είναι οι ίδιοι άνω του μετρίου άτομα.

Μάθε να εργάζεσαι πάνω στον εαυτό σου περισσότερο από κάθε τι άλλο. Κάνε τον ίδιο σου τον εαυτό αντικείμενο παρατήρησης και μάθησης. Μάθε ποιος πραγματικά είσαι, τι πραγματικά θες. Μάθε του να είναι περισσότερα, να δίνει περισσότερα. Δοκίμασέ τον στα εύκολα και στα δύσκολα. Μην τον αφήνεις να πράττει το απόλυτο τίποτα, μην του μαθαίνεις ξεκούραση όταν δεν την έχει ανάγκη. Μελέτησέ τον σε σχέση με το παρελθόν σου, σε σχέση με τους άλλους.

Ξεκίνησε έναν νέο κύκλο ζωής με σημείο αναφοράς τον εαυτό σου. Γίνε ρυθμιστής της ζωής σου και του μέλλοντός σου. Ανέπτυξε ιδιότητες, συνήθειες και γνώσεις που μέχρι τώρα δεν είχες, για να σε κάνουν μετά από λίγο καιρό το άτομο που πάντα ήθελες να γίνεις.

Απόκτησε συνείδηση της κάθε πράξης σου σε βαθμό που να γνωρίζεις αν αυτό που πράττεις ωφελεί τον εαυτό σου. Μάθε να αποφεύγεις να πράττεις αυτό που σε κρατάει στάσιμο ή σε οδηγεί μακριά από αυτό που επιθυμείς να γίνεις.

Ο ρόλος της προσωπικής ανάπτυξης, βαθιά υποβαθμισμένος στο εκπαιδευτικό σύστημα, είναι πολύ σημαντικός για την εξέλιξή σου ως άνθρωπος.

Αξιοποίησε την ευκαιρία να δεις τον εαυτό σου όπως πραγματικά του αξίζει.

Και τα οφέλη από αυτή τη διαδικασία, όπως θα αντιληφθείς, είναι τεράστια.