Σεπτέμβριος: Μήνας εκκίνησης για όλους… Για σένα;

Αν υπήρχε μία λίστα ανεπιθύμητων μηνών, ο Σεπτέμβριος σίγουρα θα κατείχε την πρώτη θέση!

Το γεγονός ότι η άφιξή του συνδυάζεται με τη λήξη των ξέγνοιαστων καλοκαιρινών ημερών και την έναρξη των σχολικών ή επαγγελματικών υποχρεώσεων, δημιουργεί μια αναγκαστική «εναλλαγή πραγματικότητας» που προκαλεί, συνήθως, αισθήματα θλίψης και δυσφορίας.

Σε σένα, όμως, όχι!

Γιατί γνωρίζεις ότι ο Σεπτέμβριος μπορεί ν’ αποτελέσει σημείο εκκίνησης για ν΄ ασχοληθείς περισσότερο με τον εαυτό σου, τους στόχους σου και το μέλλον σου!

Παρότι ο Σεπτέμβριος δεν είναι ο αρχικός μήνας του έτους, οι περισσότεροι τον θεωρούμε ως αφετηρία και ξεκινάμε από τώρα να σχεδιάζουμε τα πλάνα μας για τη νέα σεζόν που ακολουθεί.

Είναι η περίοδος που όλοι «ψάχνονται» να ξεκινήσουν κάτι και αυτό είναι το κοινό μας. Η διαφορά δημιουργείται αργότερα, όταν μετά από έναν – δύο μήνες κάποιοι παραμένουν πιστοί στο πλάνο τους, ενώ άλλοι έχουν ήδη παραιτηθεί από τη διαδικασία.

Οι πρώτοι κάνουν «βήματα» προς τους στόχους τους, ενώ οι δεύτεροι τα αναβάλλουν για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, τον άλλο Σεπτέμβρη.

Οι πρώτοι «ξεβολεύονται», διεκδικούν το καλύτερο μέλλον τους και πετυχαίνουν. Αντιθέτως, οι δεύτεροι «πατούν» -ΑΝΑΒΟΛΗ- σε ό,τι τους «βγάζει» από τη βολή!

Πόσους Σεπτέμβριους ξεκίνησες κάτι που ποτέ δεν τελείωσες;

Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να ξεκινήσεις κάτι και δεν το ολοκληρώνεις, είναι σαν να έκανες ακριβώς το ίδιο με κάποιον που δεν έκανε τίποτα. Σαν να χαράμισες χρόνο και ουσία σε κάτι που στη συνέχεια ο ίδιος θεώρησες «ανούσιο».

Τι θα έλεγες για μία φορά να παραμείνεις συνειδητά αφοσιωμένος στην απόφασή σου και να τελειώσεις ό,τι ξεκίνησες; Να μείνεις πιστός στα σχέδια και τη διαδικασία που ακολουθείς, για να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς; Αυτό που εξαρτάται από την προσπάθεια και όχι τη βαρεμάρα, τη θέληση και όχι την αδιαφορία, την υπομονή σου και όχι την αναβλητικότητα;

Αν ξεκινήσεις από σήμερα και τηρήσεις το πρόγραμμά σου για ένα έτος, τι αποτελέσματα θα έχεις στην υγεία σου, την καριέρα σου, τις σχέσεις σου και εν γένει την εξέλιξή σου;

Αναλογίσου τι οφέλη θα έχεις ως άνθρωπος και προσωπικότητα, αν για ένα έτος αποφασίσεις να επενδύσεις στο να γίνεις καλύτερος του τωρινού εαυτού σου.

Πόσο υγιέστερος και δυνατότερος θα νιώθεις μετά από ένα χρόνο γυμναστικής και σωστής διατροφής; Πόση περισσότερη γνώση και εμπειρία θα έχεις αποκτήσει μετά από ένα χρόνο επισταμένης και συστηματικής μελέτης του αντικειμένου που απασχολείσαι; Πόσο πιο παραγωγικός και δημιουργικός θα είσαι, αν εξασκήσεις για ένα έτος το χόμπι σου;

Κάθε νέο ξεκίνημα που πραγματοποιούμε, μάς κάνει να νιώθουμε άβολα.

Κάθε αρχή και δύσκολη.

Μπορείς, όμως, να φανταστείς τη μεγαλειώδη ΝΙΚΗ σου, όταν μετά από μερικούς μήνες ευχαριστείς τον εαυτό σου που ξεκίνησες αυτό το Σεπτέμβριο;

Μια νίκη που θα αλλάξει εσένα και όλη τη ζωή σου, καθώς σε θα ξεχωρίσει από εκείνη την ομάδα ανθρώπων που παραμένουν στάσιμοι, αδρανείς και λάτρεις ενός «Θα … » που ποτέ δεν πραγματοποιούν.

Εκείνη η ομάδα δεν προγραμματίζει, δεν θέτει στόχους και δεν πετυχαίνει. Δεν θα μπορέσει ποτέ να σου προσφέρει τις ΝΙΚΕΣ που θες.

Όρισε τους στόχους σου και μείνε πιστός μέχρι να δεις τα’ αποτελέσματα που επιθυμείς.

Ενίσχυσε τον εαυτό σου με σκέψεις του μέλλοντος και κάνε κάτι που θα ευγνωμονείς τον εαυτό σου που ξεκίνησε.

Ένα ΜΕΓΑΛΟ όνειρο σου, ίσως, πραγματοποιηθεί σε λίγα χρόνια,

επειδή σήμερα αποφάσισες να κάνεις μια ΜΙΚΡΗ αρχή!

Ενισχυτικά άρθρα:

Ζώνη Άνεσης: Μήπως να επεκτείνεις τα όρια σου;

Εσύ … δύο χρόνια μετά!